Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Κορωνοϊός: Αίτημα έγκρισης στον ΠΟΥ για το εμβόλιο EpiVacCorona

Ρωσία - Κορωνοϊός: Αίτημα έγκρισης στον ΠΟΥ για το εμβόλιο EpiVacCorona
Το EpiVacCorona έγινε το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που έχει καταχωρήσει η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Ο ρωσικός παρατηρητής δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor υπέβαλε όλα τα έγγραφα σχετικά με το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Ρωσίας EpiVacCorona στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) την Τρίτη 12/1, και αναμένει έγκριση, δήλωσε η επικεφαλής του φορέα Anna Yuryevna Popova. 
«Στις 8 Δεκεμβρίου, στείλαμε έγγραφα σχετικά με ένα ακόμη ρωσικό εμβόλιο στον ΠΟΥ, το EpiVacCorona, και περιμένουμε την απόφασή του» δήλωσε η Popova σε συνέδριο για τις μολυσματικές ασθένειες.

Δίχως παρενέργειες


Ο ίδιος οργανισμός, είχε κάνει νωρίτερα γνωστό πως το σύνολο των εθελοντών που έλαβαν την πρώτη δόση του EpiVacCorona, του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αισθάνονται καλά και δεν έχουν κάποια παρενέργεια.
Το εμβόλιο EpiVacCorona είναι απολύτως ασφαλές για τους εθελοντές και μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί εύκολα σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου, σημείωσε, τέλος, η εποπτική αρχή.
Σημειώνεται πως ο εμβολιασμός με το EpiVacCorona άρχισε στις 30 Νοεμβρίου 2020, ενώ ο μαζικός εμβολιασμός αναμένεται μέσα στο 2021, όπως είχε ανακοινώσει η Rospotrebnadzor.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης