Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Παύση» στις διεθνείς αγορές - Οριακές μεταβολές σε DAX και futures της Wall

«Παύση» στις διεθνείς αγορές - Οριακές μεταβολές σε DAX και futures της Wall
Οριακές μεταβολές στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τα κέρδη των προηγούμενων εβδομάδων
Σχετικά Άρθρα

Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τα ισχυρά κέρδη των προηγούμενων εβδομάδων.
Οι προσδοκίες για τα νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας υπό τη διακυβέρνηση του Joe Biden, σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς κατά της Covid - 19, στήριξαν τις αγορές το προηγούμενο διάστημα.
Ωστόσο, πλέον οι επενδυτές ζυγίζουν τα δεδομένα, καθώς ο κορωνοϊός εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη, την ώρα που οι εμβολιασμοί βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.
Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), οι οποίοι έδωσαν «σήμα» για περιορισμό της νομισματικής στήριξης αργότερα το 2021.

Στη Φρανκούρτη ο δείκτης DAΧ ενισχύεται οριακά 0,1% στις 13.952 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακή μεταβολή -0,05% στις 6.794 μονάδες.
Στις 5.661 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι σχεδόν αμετάβλητος.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 22.705 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,2% στις 8.374 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα δ΄τριμήνου, η ανακοίνωση των οποίων θα αρχίσει την προσεχή Παρασκευή. Την αρχή θα κάνουν οι JPMorgan και Citigroup.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 23,78 μονάδες.

Εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - ΕΕ

Στο μέτωπο της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ -ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας μιας δέσμης προτάσεων προς τον νέο πρόεδρο Joe Biden.
Στόχος είναι μία νέα εμπορική σχέση με τις ΗΠΑ η οποία, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει και τη διευθέτηση της μακρόχρονης διένεξης όσον αγορά τις επιδοτήσεις αεροσκαφών που οδήγησε σε επιβολή δασμών 11,5 δισ. δολαρίων στις εξαγωγές των δύο εταίρων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg.
Η Κομισιόν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους χωρών που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τη αυτό τον εμπορικό πόλεμο, όπως Γερμανία και Γαλλία, σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος των παράνομων επιδοτήσεων που και οι δύο πλευρές χορήγησαν σε Airbus και Boeing.
H πρόταση της Κομισιόν θα καλύπτει όλο το πλαίσιο της εμπορικής συνεργασίας Ε.Ε. – ΗΠΑ όχι μόνο τη διένεξη με τα αεροσκάφη, σύμφωνα πάντα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Άνοδος στις αγορές της Ασίας - Άλμα 2% για τον Shanghai Composite

Άνοδο καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας υπό τη διακυβέρνηση του Joe Biden.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 0,5% στις 3.926 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 επέστρεψε από την αργία και έκλεισε με οριακή μεταβολή 0,09% στις 28.164 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 0,16% στις 1.857 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε άνοδο 1,15% στις 27.233 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 2,2% στις 3.608 μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 0,34% στις 49.442 μονάδες.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 52,72 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,9%, ενώ η τιμή του Brent καταγράφει άνοδο 0,8% στα 56,09 δολ. το βαρέλι.Η επενδυτική διάθεση στηρίζεται από το γεγονός ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ελέγχει τη Γερουσία και το έργο του Biden θα είναι πιο εύκολο.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα τις λεπτομέρειες του νέου σχεδίου οικονομικής στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης