Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό - Στο +0,8% και στα 1.835,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη για τον χρυσό - Στο +0,8% και στα 1.835,40 δολ. ανά ουγγιά
Κέρδη σημείωσαν οι τιμές του χρυσού στις 11 Ιανουαρίου

Κέρδη σημείωσαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν πως η πτώση της περασμένης Παρασκευής προσφέρει η ευκαιρία για αγορά.
Σημειώνεται πως τα στέρεα κέρδη για το κίτρινο μέταλλο σημειώθηκαν παρά την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου, ένας δείκτης που συγκρίνει το νόμισμα των ΗΠΑ έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, αυξήθηκε κατά 0,4%.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα futures του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου, που είναι και τα πιο ενεργά αυτή τη στιγμή, σημείωσαν άνοδο 0,8%, κλείνοντας στα 1.835,40 δολ. ανά ουγγιά.
Το δε ασήμι σημείωσε ράλι +2.6%, στα 25,284 ανά ουγγιά.
Οι εντεινόμενες απαγορεύσεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης και οι δρακόντειοι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών ενίσχυσαν τα πολύτιμα μέταλλα, καθώς λόγω της συνακόλουθης πτώσης της ζήτησης οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 254,866 σε ημερήσια βάση.
Η τρέχουσα εβδομάδα ξεκίνησε ανοδικά για το δολάριο, ενώ οι μετοχές δεν φαίνεται να αποδίδουν ιδιαίτερα μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών, έγραψε ο Carlo Alberto De Casa της ActivTrades.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης