Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κούβα χορηγεί στους ταξιδιώτες, κατά την άφιξη, φάρμακο κατά του Covid-19 και της διασποράς

Η Κούβα χορηγεί στους ταξιδιώτες, κατά την άφιξη, φάρμακο κατά του Covid-19 και της διασποράς
Διευθύντρια στο Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Κούβας, είπε πως αποφασίστηκε η χορήγηση του φαρμάκου Nasalferon, το οποίο έχει αποδείξει υψηλή κατά της COVID-19
Σχετικά Άρθρα
Η Κούβα αποφάσισε να χορηγεί από την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, το πρωτοποριακό φάρμακό της Nasalferón, σε ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό και στους συγγενείς τους, ως προληπτικό μέτρο κατά του COVID-19.
Όπως εξήγησε η συντονίστρια της επιστημονικής ομάδας κατά του COVID-19, Δρ. Ileana Morales Suarez, διευθύντρια Επιστήμης και Τεχνολογικής Καινοτομίας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, αποφασίστηκε η χορήγηση του καινοτόμου κουβανικού φαρμάκου Nasalferon, «το οποίο έχει αποδείξει υψηλή αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του COVID-19».
Σύμφωνα με την Δρ. Suarez, εκτιμάται ότι 35.000 άτομα θα λάβουν την θεραπεία σε αυτό το πρώτο στάδιο και «η οποία θα διακόπτεται μετά από πέντε ημέρες και στη συνέχεια η παρέμβαση συνεχίζεται μέχρι να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητά της και τη δυνατότητα επέκτασής της ή όχι στην υπόλοιπη χώρα».
Κάθε θεραπευόμενος θα πρέπει να ρίχνει μια σταγόνα του φαρμάκου σε κάθε ρουθούνι, δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ, για περίοδο 10 ημερών.
Το κάθε φιαλίδιο φαρμάκου είναι αυστηρά για προσωπική χρήση για να αποφευχθεί η τυχόν διασπορά, ενώ συνίσταται και τήρηση της δοσολογίας ώστε να φτάσει το προϊόν για δέκα μέρες», τόνισε.
Η Δρ Morales Suárez δήλωσε ακόμη ότι «πρέπει για όσο διάστημα διαρκεί η χορήγηση, τα άτομα που λαμβάνουν το φάρμακο, να ζουν κάτω από την ίδια στέγη, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητα να μπορεί να μετρηθεί με βεβαιότητα».
Εξαιρούνται από τη χορήγησή του έγκυες γυναίκες, παιδιά και άτομα αλλεργικά στη θιμεροσάλη, και αυτή είναι η μόνη αντένδειξη του φαρμάκου, οπότε συνίσταται το μέτρο της αποστασιοποίησης, όσο είναι εφικτό.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ένα σημαντικό μέρος των λοιμώξεων εμφανίστηκε από ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα με κορωνοϊό.
Σύμφωνα με στοιχεία από την Αβάνα από τις 15 Νοεμβρίου, 792 ταξιδιώτες επιβεβαιώθηκαν με COVID-19 και, από αυτούς, 520 (65,7%) κατά την άφιξη και 272 (34,3%), την πέμπτη ημέρα παραμονής τους. Ανά χώρα προέλευσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλαν στον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, με 416, 52,5% του συνόλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης