Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marks (Oaktree Capital): Επενδύστε σε μετοχές αναδυόμενων αγορών

Marks (Oaktree Capital): Επενδύστε σε μετοχές αναδυόμενων αγορών
Στο memo του ο κ. Μarks είπε ότι η προφανής διαφορά μεταξύ ανάπτυξης και αξίας δεν είναι ούτε ουσιώδης ούτε βοηθητική
Σχετικά Άρθρα

«Επενδύστε σε μετοχές αναδυόμενων αγορών».
Τάδε έφη ο ιδρυτής της Oaktree Capital, Howard Marks.
Ένας υψηλού προφίλ επενδυτής, λοιπόν, παρουσιάζει τη στρατηγική του για την αντιμετώπιση του χάους που παρουσιάζουν οι αποτιμήσεις σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο.
Το δίλημμα είναι το εξής: αναζήτηση ευκαιριών ή εμπιστοσύνη στους παραδοσιακούς τρόπους αποτιμήσεων.
Οι λεγόμενες μετοχές αξίας (π.χ. μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα ή την Ενέργεια) έτυχαν μεγάλης ανάκαμψης την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι Δημοκρατικοί κέρδισαν και τη Γερουσία.
Στο μεταξύ, οι αναπτυξιακές μετοχές, ιδίως ο τεχνολογικός κλάδος, συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Ο θρυλικός επενδυτής της Oaktree Capital προειδοποίησε ότι εύκολα θα μπορούσε κάποιος να παρασυρθεί από χαμηλές αποτιμήσεις, βάσει των θεμελιωδών ή άλλων σχετικών δεικτών.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως τα λόγια του ιδρυτή της Oaktree Capital «έρχονται» λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση του Jeremy Grantham, συνιδρυτή της GMO, για «φούσκα στις μετοχές».
Σύμφωνα λοιπόν με τον Howard Marks, οι επενδυτές θα πρέπει να αποφύγουν την Υψηλή Τεχνολογία και να εστιάσουν στις αναδυόμενες αγορές και στις μετοχές αξίας.
Οι διαφορετικές απόψεις αντανακλούν τη δυσκολία των fund manager να απεγκλωβιστούν από τις τεχνολογικές μετοχές αντισταθμίζοντας τον κίνδυνο μιας διόρθωσης στην αγορά.
φτ1.png
Στο memo του ο κ. Μarks είπε ότι η προφανής διαφορά μεταξύ ανάπτυξης και αξίας δεν είναι ούτε ουσιώδης ούτε βοηθητική – ειδικά υπό τις σημερινές, πολύπλοκες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα.
Συχνά, είπε ο ιδρυτής της Oaktree Capital, εάν ένα περιουσιακό στοιχείο παρουσιάζει χαμηλή αποτίμηση, συνήθως υπάρχει καλός λόγος για αυτό.
Αντίθετα με άλλες δεκαετίες, τα δεδομένα για εταιρείες και αγορές είναι πλέον εύκολα προσβάσιμα, συνεπώς δεν υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες.
Ως εκ τούτου, «δεν έχει νόημα» για τους επενδυτές να αποφύγουν μετοχές αξίας ή τα δημοφιλή ονόματα της Big Tech.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης