Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

To WTTC ψάχνει για αλλαγές στο ταξιδιωτικό πρωτόκολλο COVID-19

To WTTC ψάχνει για αλλαγές στο ταξιδιωτικό πρωτόκολλο COVID-19
Οι αξιωματούχοι του WTTC φοβούνται ότι οι καταστροφικές καραντίνες και οι περιττοί περιορισμοί θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις μελλοντικές κρατήσεις
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) υποστηρίζει νέα μέτρα στα ταξίδια την εποχή της πανδημίας.
Με στόχο την εξάλειψη της καραντίνας COVID-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν σε δημοφιλείς προορισμούς.
Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC Γκλόρια Γκεβάρα, πιστεύει ότι το αρνητικό τεστ COVID-19 που έχει ληφθεί πριν από την άφιξη, αρκεί για να αποφύγουν οι ταξιδιώτες τις υποχρεωτικές καραντίνες.

Τα τεστ COVID-19 προσιτά σε όλους τους ταξιδιώτες

Όπως υπογραμμίζει τα τεστ COVID-19 δεν είναι μόνο αποδεκτά σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι και προσιτά για ταξιδιώτες όλων των κοινωνικοοικονομικών τάξεων.
“Το να επιμείνουμε σε ταξιδιώτες με αρνητικό τεστ ότι πρέπει να απομονωθούν για δέκα ημέρες ή να υποβληθούν σε μια άλλη δοκιμή πέντε ημέρες αργότερα είναι μια περιττή προφύλαξη, δήλωσε η Γκλόρια Γκεβάρα.
Αυτή η τακτική θα καταπνίξει μόνο τα ταξίδια. Ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον τομέα των Ταξιδιών και Τουρισμού”.

Τι φοβάται το WTTC

Οι αξιωματούχοι του WTTC φοβούνται ότι οι καταστροφικές καραντίνες και οι περιττοί περιορισμοί θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις μελλοντικές κρατήσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αναζωογόνηση των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών, την επαναφορά των τουριστικών θέσεων εργασίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Τον Δεκέμβριο, το WTTC και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τη συνεργασία τους. Με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης του παγκόσμιου ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα.
Η στρατηγική εταιρική σχέση στοχεύει στην προώθηση ασφαλών και απρόσκοπτων ταξιδιών, στην ανάπτυξη έργων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας του ταξιδιού και του τουρισμού, στηρίζει θέσεις εργασίας καθώς και συνεργασίες σε κρίσεις και ανθεκτικότητα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης