Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σχέδια για την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά της covid – Σε κρίση η Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Σχέδια για την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά της covid – Σε κρίση η Καλιφόρνια
Στους 375.000 οι νεκροί, στα 22,4 εκατ. τα κρούσματα
Σχετικά Άρθρα

Σχέδια για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού εκπονούν ολοένα και περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ, τη στιγμή που η επιδημία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 213.000 νέες μολύνσεις και 1.814 θάνατοι, με το σύνολο των κρουσμάτων να έχει ξεπεράσει τα 22,4 εκατομμύρια και τους νεκρούς να ανέρχονται σε 374.322.
Την ίδια στιγμή, στα ύψη παραμένει και ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών με covid, αν και ο αριθμός τους μειώθηκε από τους 132.464 που ήταν στις 6/1, σε 129.229, ενώ προβληματισμός υπάρχει με τον χαμηλό αριθμό των εμβολιασθέντων, καθώς αν και έχουν διανεμηθεί περισσότερες από 22 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, έχουν χορηγηθεί μόλις 6,7 εκατομμύρια δόσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο ολοένα και περισσότερες Πολιτείες εκπονούν σχέδια για να επιταχύνουν τον εμβολιασμό των πολιτών τους.
Στη Νέα Υόρκη άνοιξαν χθες Κυριακή 10/1 δύο νέα κέντρα για μαζικούς εμβολιασμούς στο Μπρούκλιν και στο Μπρονξ, τα οποία θα λειτουργούν καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στο στόχο που έχει θέσει ο δήμαρχος Bill de Blasio να εμβολιάσουν 1 εκατομμύριο πολίτες έως τα τέλη του μήνα ενώ στο Τέξας οι Αρχές ανακοίνωσαν πως θα μοιράσουν τα μισά εμβόλια τους σε μόλις 28 υγειονομικά κέντρα σε μια προσπάθεια να απλοποιηθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία των εμβολιασμών.
Και στο Τέξας, η οποία αποτελεί τη δεύτερη πολυπληθέστερη Πολιτεία των ΗΠΑ, οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, τη στιγμή που το ποσοστό θετικότητας των τεστ ανέρχεται στο 19,2%.

Στο κόκκινο η Καλιφόρνια

Ιδιαίτερα προβληματική είναι η κατάσταση στην Καλιφόρνια, η οποία το περασμένο Σάββατο ανέφερε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων (695) από την έναρξη της επιδημίας καθώς και τον υψηλότερο αριθμό νοσηλευομένων με covid στις ΜΕΘ (4.939) ενώ το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλα 50.000 νέα κρούσματα και 468 θάνατοι.
Στο κόκκινο όμως βρίσκονται οι Πολιτείες της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια, οι οποίες ανακοίνωσαν ημερήσια ρεκόρ κρουσμάτων το περασμένο Σάββατο.
Είναι χαρακτηριστικό πως 22 Πολιτείες ανακοίνωσαν ημερήσια ρεκόρ κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.
Σημειώνεται πως σε 9 Πολιτείες έχει εντοπιστεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που θεωρείται έως και 70% πιο μεταδοτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης