Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ποιες μετοχές μπήκαν με το… δεξί στο 2021 και ποιες με το… αριστερό

Ποιες μετοχές μπήκαν με το… δεξί στο 2021 και ποιες με το… αριστερό
Με άνοδο ξεκίνησε η χρονιά για το Γενικό Δείκτη και το FTSE 25, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες
Σχετικά Άρθρα

Μετοχές της λεγόμενης περιφέρειας και κυρίως της κατηγορίας «υπό επιτήρηση» βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με τη μεγαλύτερη άνοδο από την αρχή του νέου έτους.
Αρκετές συνεχίζουν από… πέρυσι, όπως η Sato, η οποία είχε μεγάλο αριθμό μετοχών στην πλευρά των αγοραστών καθημερινά, εδώ και καιρό, στο limit up.
Έτσι έχει ενισχυθεί κατά 102%, έχοντας πλέον κεφαλαιοποίηση 2,5 εκατ. ευρώ.
Με μεγάλη απόσταση από την πρώτη, η δεύτερη μετοχή, αυτή της Επίλεκτος (+35%), δημιουργεί ωστόσο και ερωτήματα, για το αν ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας (αν και η συγκεκριμένη, παίζει το story της ενέργειας), μπορεί να ακολουθήσει το ράλι.
«Οπαδοί» του κλάδου, σημειώνουν την αύξηση στην τιμή του βαμβακιού διεθνώς και εκτιμούν πως οι εταιρείες του κλάδου θα μπορούσαν να δουν να βελτιώνονται και οι συγκεκριμένες αποτιμήσεις.
Η MIG έχει άνοδο 34% και η Βιοτέρ 25,5%.
Αντίδραση έχει βγάλει μία ακόμα μετοχή της επιτήρησης, αυτή της ΑΝΕΚ με άνοδο 24%.
Η Intertech έχει ενισχυθεί κατά 23,5%, ενώ η φημολογία για το αν πωλείται ή όχι το ξεnοδοχείο President έχει ενισχύσει τη μετοχή της ΓΕΚΕ κατά 22,5%.
Η Ideal συνεχίζει το μεγάλο ράλι και το 2021 με άνοδο 21,6% ακολουθώντας τις μετοχές του κλάδου.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει η Motor Oil με άνοδο 12,5%, η Τέρνα Ενεργειακή με 12% και τα ΕΛΠΕ με 9%.
Στον αντίποδα, με το… αριστερό μπήκε η Λιβάνης καθώς υποχωρεί σχεδόν 30%, η Ίλυδα χάνει 11%, περίπου όσο και η Τζιρακιάν, ενώ οι Ευρωσύμβουλοι χάνουν 10,3%.
Στο 10% είναι οι απώλειες για τη Σαραντόπουλος και στο 7,6% της Δρομέας.
Από τα βαριά χαρτιά, η Εθνική υποχωρεί 7,5% και η Alpha Bank 7,2%.
Στις πρώτες συνεδριάσεις της χρονιάς και συγκεκριμένα κατά την πρώτη εβδομάδα του 2021, η οποία είχε 4 συνεδριάσεις, ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 1,27%, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης 0,83% και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 3,45%.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης