Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά τα lockdowns ρεκόρ κρουσμάτων covid 19 στις ΗΠΑ Βρετανία, Πορτογαλία – Οι νεκροί 1,93 εκατ

Παρά τα lockdowns ρεκόρ κρουσμάτων covid 19 στις ΗΠΑ Βρετανία, Πορτογαλία – Οι νεκροί 1,93 εκατ
Στα 310.000 τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες
Σχετικά Άρθρα

Παρά τα lockdowns σε Ευρώπη και διεθνώς τα οποία θα διατηρηθούν έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2021 ο κορωνοιός συνεχίζει ακάθεκτος.
Παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν με τα εμβόλια, ο ρυθμός εμβολιασμών είναι πολύ αργός διεθνώς απόρροια του προβληματισμού των κοινωνιών.
Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 89,6 εκατ έφθασαν τα 90 εκατ διεθνώς ενώ οι νεκροί έχουν ανέλθει στα 1,93 εκατ προσεγγίζοντας τα 2 εκατ ή 0,027% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στα 310.000 τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ

Ρεκόρ κρουσμάτων 310.000 κορωνοιού κατεγράφησαν στις 9 Ιανουαρίου 2021, με την Νέα Υόρκη να ανέρχεται σε 20.000 κρούσματα Covid 19
Συνολικά στις ΗΠΑ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 22,1 εκατ και οι νεκροί 372 χιλιάδες.
Μεγάλη αύξηση καταγράφεται σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία.
Οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούν τους 81.000.
Η Πορτογαλία κατέγραψε αύξηση 9.000 κρουσμάτων σε ημερήσια βάση.
Η Ιαπωνία μπορεί να παρατείνει την εντολή έκτακτης ανάγκης.
Η Κίνα σχεδιάζει να επισπεύσει τους εμβολιασμούς
<a href=

Η νέα μετάλλαξη

Σχετικά με ένα νέο υπερ-μολυσματικό στέλεχος COVID-19 που έχει εμφανιστεί στις ΗΠΑ, παρουσιάστηκαν στοιχεία που προέρχονται από έκθεση της 3ης Ιανουαρίου από την ειδική ομάδα του Κορωνοϊού του Λευκού Οίκου, μέλη της επιτροπής επιμένουν ότι ήταν ανακριβής η πληροφορία.
Με βάση πάντως τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν υπάρχουν σημάδια μείωσης τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς οι ΗΠΑ ανέφεραν άλμα ρεκόρ σε νέα κρούσματα
Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια βρέθηκαν στην χειρότερη θέση στις 9 Ιανουαρίου 2021 ως προς τα κρούσματα κορωνοιού.
Σε 16 Πολιτείες στις ΗΠΑ κατεγράφησαν οι περισσότερες νοσηλείες.
<a href=

Αύξηση νεκρών στην Γερμανία

Ο αριθμός των θανάτων της Γερμανίας ξεπέρασε τους 1.000 για 4η συνεχόμενη ημέρα, ωθώντας την καγκελάριο Merkel να προσπαθήσει να επιταχύνει τον ρυθμό των εμβολιασμών.
Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία, ο Macron υπόσχεται να εμβολιαστούν 100 χιλιάδες από τα πιο ευάλωτα άτομα της χώρας έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.
Σε όλες τις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 7 εκατ άτομα.
Όσον αφορά τις λοιμώξεις, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ξεπερνούν την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Κίνα εντείνει την προσπάθεια για την διάθεση εμβολίων, καθώς καταγράφονται νέα κρούσματα ειδικά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Hebei (βρίσκεται στα βορειοανατολικά κοντά στο Πεκίνο). Τα δεδομένα από δοκιμές στη Βραζιλία και την Ινδονησία δείχνουν ότι τα εμβόλια από το SinoPharm είναι 78% αποτελεσματικά, σύμφωνα με τα δεδομένα από tests στην Βραζιλία.
<a href=

Επεκτείνει τα μέτρα η Ιαπωνία

Η Οζάκα και οι γύρω Πόλεις ζήτησαν από την Ιαπωνία να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις δυτικές πόλεις σε μια προσπάθεια να περιορίσει το τελευταίο ξέσπασμα Covid-19, ενώ τα νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση στο Τόκιο διατηρούνται σε πάνω από 2.000

Μέτρα κυκλοφορίας στο Ισραήλ

Η Ισραηλινή Αστυνομία θα αναπτύξει οδοφράγματα με στόχο να περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις σε ολόκληρη τη χώρα σε μια προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τις αλλαγές, η αστυνομία θα κλείσει δρόμους ειδικά μετά τις 21:00 το βράδυ.

Έξαρση και στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία στις 9 Ιανουαρίου 2021 ανέφερε 9.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε μια μέρα, λιγότερο από το ρεκόρ 10.176 που ανακοινώθηκε στις 8 Ιανουαρίου φθάνοντας συνολικά τα 476.187 κρούσματα.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 111 σε 7.701, μετά από ημερήσιο ρεκόρ 118 ατόμων στις 8 Ιανουαρίου στην Πορτογαλία.
Η Πορτογαλική κυβέρνηση δήλωσε ότι ενδέχεται να αυξήσει τα περιοριστικά μέτρα και ειδικά την κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα.
Το Ιράν ανέφερε μείωση τόσο στον αριθμό των καθημερινών θανάτων του Covid-19 όσο και στα νέα κρούσματα.
Η Πολωνία σημείωσε άλμα 20% ημερησίως σε κρούσματα στις αναφέροντας 10.548 στις 9 Ιανουαρίου 2021.
Στην Πολωνία έχουν εμβολιαστεί έως τώρα 189.000 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης