Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τι απαντά ο υπουργός Υγείας στα «βέλη» για τα λίγα εμβόλια κατά του Covid

Γερμανία: Τι απαντά ο υπουργός Υγείας στα «βέλη» για τα λίγα εμβόλια κατά του Covid
«Τα πράγματα βελτιώνονται βήμα προς βήμα, τώρα περισσότερα από 500.000 άτομα έχουν υποβληθεί στο εμβόλιο», δήλωσε ο Jens Spahn
Σχετικά Άρθρα

Να απαντήσει στις επικρίσεις για τους ρυθμούς εμβολιασμού επιχείρησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Jens Spahn, προτρέποντας τους πολίτες να είναι υπομονετικοί στη μακρά μάχη κατά της πανδημίας.
Η Γερμανία που βρίσκεται σε αυστηρό lockdown για τον περιορισμό ενός δεύτερου κύματος, είναι σε καλό δρόμο για τον εμβολιασμό όλων όσοι το θέλουν μέχρι το τέλος του 2021 ή και νωρίτερα, εάν εγκριθούν περισσότερα εμβόλια, είπε ο Spahn.
«Τα πράγματα βελτιώνονται βήμα προς βήμα, τώρα περισσότερα από 500.000 άτομα έχουν υποβληθεί στο εμβόλιο», δήλωσε ο Spahn σε διαδικτυακή ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς και νοσηλευτές.

12 εκατ. δόσεις έως τα τέλη Μαρτίου

Η Γερμανία θα έχει περίπου 12 εκατομμύρια δόσεις από τη Moderna και την BioNTech / Pfizer έως τα τέλη Μαρτίου 2021, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας της χώρας.
Πρόσθεσε ότι, τη ποσότητα αυτή θα αυξηθεί το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο.
«Εάν οι εγκρίσεις που περιμένουμε, επιτευχθούν για εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί από την AstraZeneca, την CureVac ή την Johnson & Johnson, τότε το καλοκαίρι η Γερμανία θα είναι σε θέση να προσφέρει σε όλους ένα εμβόλιο», είπε, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες προβλέψεις.

Συνιστά υπομονή

«Χρειαζόμαστε υπομονή.
Έχουμε ξεκινήσει το δρόμο από αυτό, αλλά υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά », συνέχισε σε απολογητικό ύφος.
Τα μέσα ενημέρωσης και ορισμένοι επαγγελματίες του τομέα της υγείας έχουν επικρίνει την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εμβολίων σε σύγκριση με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και του Ισραήλ, και για την παραγγελία πολύ λίγων δόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης