Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άλμα για το πετρέλαιο, στο +2,8% και στα 52,24 δολάρια το βαρέλι το αμερικανικό αργό

Άλμα για το πετρέλαιο, στο +2,8% και στα 52,24 δολάρια το βαρέλι το αμερικανικό αργό
Το πετρέλαιο τύπου brent ενισχύθηκε κατά 3%, κλείνοντας στα 55,99 δολάρια το βαρέλι
Κέρδη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών, στον απόηχο της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας να προβεί σε περικοπές σε ό,τι αφορά την παραγωγή.
Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 1,41 δολάρια ή 2,8%, και έκλεισε στα 52,24 δολάρια το βαρέλι.
Άνοδο σημείωσε και το πετρέλαιο τύπου brent, που κέρδισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση 1,61 δολάρια ή 3%, και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 55,99 δολάρια το βαρέλι.
«Οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι η αγορά είναι πιο αυστηρή από ό, τι στο παρελθόν.
Η δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την παραγωγή θα διατηρήσει την αγορά ισορροπημένη, παρά την ανησυχία για τα lockdown και τη μείωση της ζήτησης», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στην Price Futures Group στο Σικάγο.
Την εβδομάδα 3-8 Ιανουαρίου, η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε για επιπλέον περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ως μέρος μιας συμφωνίας βάσει της οποίας οι περισσότεροι παραγωγοί του ΟΠΕΚ + θα διατηρήσουν την παραγωγή σταθερή κατά τη διάρκεια των νέων περιοριστικών μέτρων.
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να δουν μια διόρθωση τους επόμενους μήνες εάν η ζήτηση καυσίμων παραμείνει περιορισμένη.
Οι αυστηροί περιορισμοί στα ταξίδια και σε άλλες δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 επιβαρύνουν τις πωλήσεις καυσίμων, αποδυναμώνοντας την προοπτική ανάκαμψης της ζήτησης.
Από την άλλη, η νίκη των Δημοκρατικών και τα σχεδιαζόμενα από αυτούς νέα μέτρα δημοσιονομικής ελάφρυνσης έχουν γεννήσει πολλές ελπίδες για ανάκαμψης της ζήτησης στον χώρο της ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης