Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (ΗΠΑ): Ο Trump είναι τρελός - Φοβόμαστε για πυρηνικό χτύπημα, να του αφαιρεθούν οι κωδικοί

Pelosi (ΗΠΑ): Ο Trump είναι τρελός - Φοβόμαστε για πυρηνικό χτύπημα, να του αφαιρεθούν οι κωδικοί
Μεθοδεύεται, από ό,τι φαίνεται, η αποπομπή Trump βάσει της 25ης τροπολογίας...
Πρέπει να λάβουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις προκειμένου να αποτρέψουμε ενέργειες, όπως μια διαταγή για πυρηνικό χτύπημα από έναν ασταθή ψυχολογικά πρόεδρο, δήλωσε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Nancy Pelosi.
Συγκεκριμένα, η Nancy Pelosi γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τη λήψη προφυλάξεων για να διασφαλιστεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος  δεν μπορεί να πυροδοτήσει εχθροπραξίες ή να διατάξει μια πυρηνική επίθεση στις εναπομείνασσες δύο εβδομάδες στο αξίωμά του.
«Μίλησα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας Mark Milley σχετικά με τις διαθέσιμες προφυλάξεις που θα εμπόδιζαν τον «ασταθή πρόεδρο» (σ.σ. Donald Trump) να «διατάξει ένα πυρηνικό χτύπημα» ή ακόμη και να αποκτήσει πρόσβαση κωδικούς που μπορεί να προκαλούσαν κάποια πυρηνική εκτόξευση.
«Η κατάσταση αυτού του ψυχικά ασταθούς προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας», δήλωσε η Pelosi σε επιστολή της προς τους βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης