Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι «ύποπτες» αναρτήσεις Trump και τα «πολλά υποσχόμενα» σενάρια για την ορκωμοσία Biden

Οι «ύποπτες» αναρτήσεις Trump και τα «πολλά υποσχόμενα» σενάρια για την ορκωμοσία Biden
Νέες ταραχές στις ΗΠΑ μετά το χάος στο Καπιτώλιο; Οι διχαστικές αναρτήσεις του αμετανόητου Donald Trump βάζουν φωτιά στα σενάρια για την ορκομωσία Biden
Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στις ΗΠΑ και κατά την ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου 2021, με την μετάβαση εξουσίας από τον Donald Trump στον Δημοκρατικό Joe Biden να επιφυλάσσει πολλές ακόμη «εκπλήξεις» που προβλέπονται δυσάρεστες.
Η επιστροφή του Donald Trump στο αγαπημένο του Twitter την Παρασκευή 8/1/2021 μετά το πρόσφατο μπλοκάρισμα του από την διάσημη πλατφόρμα, λόγω της εισβολής και επίθεσης στο Καπιτώλιο από οπαδούς του, έγινε με δύο νέα, εμπρηστικά Tweet που δείχνουν ότι είναι για ακόμη μια φορά αμετανόητος.
Τα ερωτηματικά μετά το χάος που προκλήθηκε στο Καπιτώλιο και τα βλέματα όλων στρέφονται φυσικά στην ημερομηνία - ορόσημο για την νέα σελίδα στην ιστορία των ΗΠΑ:
Η 20η Ιανουαρίου 2021.

Οι διχαστικές αναρτήσεις

Ο Donald Trump σε ένα δείγμα περιφρόνησης των θεσμών ανακοίνωσε πριν από λίγο (8/1) μέσω twitter ότι δεν θα πάει στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden στις 20 Ιανουαρίου.
Ο πρώην πρόεδρος αναφέρει κυνικά:
«Δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου, προς απάντηση σε όσους με ρωτούν».
Επίσημα ο Trump επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί θεωρούσαν δεδομένο, ότι δηλαδή δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του νέου νικητή των αμερικανικών εκλογών.

Screenshot_3__11.png



Η επιστροφή του Trump στο Twitter μετά το μπλοκάρισμα: Οι 75.000.000 Αμερικανοί Πατριώτες θα έχουν μια μεγάλη φωνή!

Από την στιγμή που άνοιξε και πάλι ο μπλοκαρισμένος λογαριασμός του στο twitter ο Trump το μόνο που είχε ανεβάσει ήταν το βίντεο με το οποίο προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Αυτό όμως κράτησε λίγο.
Με νέο tweet ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, έκλεισε και πάλι το μάτι στους υποστηρικτές του σαν να μην έγινε τίποτα και σαν να μην πέθαναν πέντε άνθρωποι στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στην εισβολή στο Καπιτώλιο.
«Τα 75 εκατομμύρια των μεγάλων αμερικανών πατριωτών που με ψήφισαν βάζοντας την Αμερική πρώτα και κάνοντας την αμερική μεγάλη ξανά, θα έχουν μια δυνατή φωνή στο μέλλον.
Δεν θα τους χλευάζουν, δεν θα τους φέρονται άδικα με κανέναν τρόπο», έγραψε στο νέο του διχαστικό tweet ο Trump.

_2222222.png

Λίγες ώρες αφότου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Pelosi ζήτησε την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικανού και ενώ οι Δημοκρατικοί εκκινούν τις διαδικασίες παραπομπής του, ο Trump φάνηκε υποστηρικτικός απέναντι στους διαδηλωτές που βανδάλισαν το Καπιτώλιο και προσέβαλαν τη Δημοκρατία.

όπως μετέδιδε νωρίτερα το BankingNews:

Μήνυμα Trump μέσω Twitter: Το απίστευτο ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε - Να υπάρξει συμφιλίωση

Δεν μπόρεσε να κρατηθεί μακριά από το Twitter ο Donald Trump ο απερχόμενος αμερικανός Πρόεδρος τονίζοντας σε video του προς τους πολίτες.
«Για τους πολίτες της χώρας μας, η υπηρεσία μου ως προέδρου ήταν τιμή μιας ζωής.
Και σε όλους τους υπέροχους υποστηρικτές μου, ξέρω ότι είστε απογοητευμένοι, αλλά θέλω επίσης να ξέρετε ότι το απίστευτο ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε»

Τι ανέφερε σε video μέσω Twitter

Σχεδόν ακριβώς 12 ώρες μετά την αναστολή του λογαριασμού του στο Twitter (με την προειδοποίηση ότι θα ακολουθούσε μόνιμη αναστολή εάν δεν ακολούθησε τους όρους υπηρεσίας του twitter), ο Trump επέστρεψε στο αγαπημένο του κοινωνικό δίκτυο και σε ένα βίντεο 2:41 λεπτών αναφέρθηκε στην μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου 2021 αλλά και στις ταραχές στο Καπιτώλιο.
Στο μήνυμα του ο Trump «θα επικεντρωθεί στην εξασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης στην προεδρία Biden και ότι "θα εγκαινιαστεί μια νέα Προεδρία στις 20 Ιανουαρίου.
Ο Trump ξεκίνησε λέγοντας ότι ήταν «εξοργισμένος από τη βία, την ανομία και το χάος» στην «φρικτή επίθεση στο Καπιτώλιο». Λέγοντας ότι "οι διαδηλωτές που διείσδυσαν το Καπιτώλιο έχουν μολύνει την έδρα της αμερικανικής δημοκρατίας" ενώ κατηγόρησε "εκείνους που εμπλέκονται σε πράξεις βίας και καταστροφής" λέγοντας "δεν εκπροσωπούν τη χώρα μας.

Trump - Σκέφτεται να δώσει χάρη... στον εαυτό του

Την ίδια στιγμή, και όπως μεταδίδει το Reuters, ο Trump φέρεται κατά τη διάρκεια συζητήσεων με συνεργάτες του, να εξετάζει να δώσει χάρη στον εαυτό του, κίνηση στην οποία έχει αναφερθεί στο παρελθόν, επισημαίνοντας ότι «έχει το απόλυτο δικαίωμα» να το πράξει.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο Trump σε αρκετές συζητήσεις με συνεργάτες του μετά την ημέρα των εκλογών έχει αναφέρει ότι σκέφτεται να δώσει στον εαυτό του χάρη, θέτοντας ωστόσο το ερώτημα για το «εάν θα έπρεπε και ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις νομικά και πολιτικά».
Όπως αναφέρεται, δεν είναι σαφές εάν ο Trump έθιξε ξανά το εν λόγω ζήτημα μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο που έχει πυροδοτήσει αιτήματα για την αποπομπή του από την προεδρία.
Συνταγματολόγοι αναφέρουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να δώσει χάρη στον εαυτό του, μια και έως σήμερα κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ δεν το έχει πράξει.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης