Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑAΔΕ: Μέσω e-mail η μεταβολή φορολογικών στοιχείων για τα φυσικά πρόσωπα

ΑAΔΕ: Μέσω e-mail η μεταβολή φορολογικών στοιχείων για τα φυσικά πρόσωπα
Ψηφιοποιείται, μεταξύ άλλων, η διαδικασία έναρξης και η διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας
Σημαντικές τροποποιήσεις στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται και τα δικαιολογητικά για την απόδοση ΑΦΜ, τη μεταβολή των φορολογικών στοιχείων, αλλά και έναρξη ή διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας προκαλεί νέα απόφαση της ΑΑΔΕ την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

Τι αλλάζει

Προβλέπονται αλλαγές, μεταξύ άλλων, στα στοιχεία ταυτότητας αλλοδαπών, τη συνέχιση λόγω κληρονομικής διαδοχής της ατομικής επιχείρησης αποβιώσαντος, και τα δικαιολογητικά που υποβάλουν οι κοινωνίες αστικού Δικαίου, κοινωνίες κληρονόμων.
Καθορίζονται επίσης τα δικαιολογητικά που υποβάλουν η άτυπη ένωση ενοίκων ή ιδιοκτητών πολυκατοικίας ή κτιρίου.

Μητρώο

Με τη νέα απόφαση παρέχεται η δυνατότητα αποστολής των δηλώσεων Μ1 για μεταβολές στοιχείων φυσικών προσώπων, Μ7 και λοιπών δικαιολογητικών με e-mail ή συστημένη επιστολή.
Συγκεκριμένα αποστέλλονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Τμήμα ΙΓ΄ «Υπηρεσίας myAADElive» της Διεύθυνσης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.), εφόσον ο φορολογούμενος, φυσικό πρόσωπο, επιλέξει την εγγραφή στο φορολογικό Μητρώο, τη μεταβολή στοιχείων ή την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με τη διαδικασία της βιντεοκλήσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης