Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel (ΕΕ): Τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 25 κρατών-μελών για την πανδημία στις 21 Ιανουαρίου 2021

Michel (ΕΕ): Τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 25 κρατών-μελών για την πανδημία στις 21 Ιανουαρίου 2021
Στόχος η καλύτερη οργάνωση των εμβολιαστικών προγραμμάτων στα κράτη-μέλη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ για τον κορωνοϊό θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 19.00 (ώρα Ελλάδος), όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.
Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τον συντονισμό των κρατών-μελών στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την καλύτερη οργάνωση των εμβολιαστικών προγραμμάτων με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν κάθε φορά από τις υγειονομικές αρχές.

Συμβόλαια

Την ίδια ώρα σε συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου με την Pfizer/ΒioΝtech για τα εμβόλια κατά της Covid 19 κατέληξε η Κομισιόν.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε 300.000.000 επιπλέον δόσεις.
H Kομισιόν αποτελεί αντικείμενο σφοδρής κριτικής για το γεγονός ότι δεν εξασφάλισε επαρκείς δόσεις εμβολίων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών σε πολλά κράτη -μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης