Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στη Γερμανία - Έλαβε 9 εκατ. δόσεις περισσότερες

Σάλος με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στη Γερμανία - Έλαβε 9 εκατ. δόσεις περισσότερες
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας υποστήριξε ότι κάποιες ευρωπαϊκές αρνούνται τα μερίδια τους
Σάλος έχει προκληθεί από τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία λαμβάνει τελικά περισσότερες -σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό- δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Μάλιστα, το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κάποιες χώρες αρνήθηκαν τα μερίδια τους.
Και σε αυτό το σημείο προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα: ποια χώρα της ΕΕ αρνείται να λάβει το μερίδιο της όταν όλες οι ελπίδες για την επιστροφή στην κανονικότητα σχετίζονται με τη συλλογική ανοσία που θα επιτευχθεί μέσω του εμβολιασμού;
«Όπως και στην περίπτωση της Moderna ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται τα μερίδιά τους», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, η Γερμανία θα λάβει από την ευρωπαϊκή παραγγελία στην Pfizer/BioNTech 64 εκατ. δόσεις εμβολίου αντί 55 εκατ. για τα οποία γινόταν μέχρι πρότινος λόγος.

Κομισιόν: Κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα αγορά εμβολίων

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, απορρίπτει τα περί παράλληλων διαπραγματεύσεων χωρών-μελών της ΕΕ για την αγορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
«To μόνο πλαίσιο, μέσα στο οποίο διαπραγματευόμαστε, είναι ότι οι 27 το κάνουμε αυτό μαζί και κανένα κράτος-μέλος σε αυτή τη νομική δεσμευτική βάση δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα» είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Bild, η γερμανική κυβέρνηση προχώρησε μονομερώς σε διμερή συμφωνία με τη Pfizer/BioNTech για επιπλέον 30 εκατ. εμβόλια.
Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, η Γερμανία έχει εξασφαλίσει άλλες 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.
Τόσο το εμβόλιο Moderna όσο και το εμβόλιο των Pfizer/Biontech (μαζί 136,3 εκατομμύρια δόσεις) θα παραδοθούν πλήρως στη Γερμανία το 2021, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.
Επομένως 68,15 εκατομμύρια πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ανοσία της αγέλης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης