Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: To You Tube θα καταργεί τα κανάλια που «ανεβάζουν» video με ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία

ΗΠΑ: To You Tube θα καταργεί τα κανάλια που «ανεβάζουν» video με ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία
Σύμφωνα με την εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν επικυρωθεί οι ισχυρισμοί αυτοί αποτελούν ψευδείς ειδήσεις
Την αναστολή της λειτουργίας των καναλιών, τα οποία δημοσιεύουν νέα βίντεο με περιερχόμενο που αναφέρεται στους ισχυρισμούς του προέδρου Trump για εκλογική νοθεία ανακοίνωσε το You Tube την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, τροποποιώντας την προηγούμενη πολιτική του σύμφωνα με την οποία προχωρούσε μόνο σε προειδοποιήσεις.
«Λόγω των ανησυχητικών γεγονότων που προέκυψαν χθες (σ.σ. τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6/1) και δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν πλέον πιστοποιηθεί, αρχής γενομένης από σήμερα (7/1) όλα τα κανάλια που δημοσιεύουν νέα βίντεο με ψευδείς ισχυρισμούς που παραβιάζουν τις πολιτικές μας, θα λάβουν τώρα προειδοποίηση», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Προειδοποιήσεις

Με βάση την πολιτική του YouTube επιτρέπεται στα κανάλια να λαμβάνουν μια προειδοποίηση όσον αφορά την ανάρτηση σε αυτά ψευδούς περιεχομένου.
Στα κανάλια που λαμβάνουν προειδοποίηση αναστέλλεται η δυνατότητά τους να κάνουν αναρτήσεις ή να μεταδίδουν live περιεχόμενο επί μία εβδομάδα.
Εάν λάβουν τρεις προειδοποιήσεις σε μία περίοδο 90 ημερών, το YouTube θα τα καταργήσει οριστικά.

Παραπληροφόρηση

Το YouTube επισήμανε ότι από τον περασμένο μήνα, έχει «κατεβάσει» χιλιάδες βίντεο που διακινούν περιεχόμενο παραπληροφόρησης σύμφωνα με το οποίο η εκτεταμένη εκλογική νοθεία καθόρισε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020, συμπεριλαμβανομένων «αρκετών» βίντεο που δημοσίευσε ο πρόεδρος Trump στο κανάλι του.
Το YouTube κατάργησε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Donald Trump την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, το οποίο προέβαλε ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ το 2020, αλλά δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη ανακοίνωση σχετικά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης