Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Παγώνουν» επ’ αόριστον δασμούς 25% σε γαλλικά προϊόντα αξίας 1,3 δισ. δολαρίων

ΗΠΑ: «Παγώνουν» επ’ αόριστον δασμούς 25% σε γαλλικά προϊόντα αξίας 1,3 δισ. δολαρίων
Τα «αντίποινα» για τον «ψηφιακό φόρο» επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από τις 6 Ιανουαρίου
Επ’ αόριστον αποσύρουν οι ΗΠΑ την επιβολή δασμών 25% σε γαλλικά καλλυντικά, τσάντες και άλλα εισαγόμενα είδη που είχαν προγραμματίσει ως αντίποινα για τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών (Digital services tax), ο οποίος, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, θα πλήξει τις κορυφαίες αμερικανικές τεχνολογικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Το γραφείου του Αμερικανού Αντιπροσώπου σε θέματα Εμπορίου ανακοίνωσε την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ότι οι δασμοί 25% σε γαλλικά προϊόντα, αξίας περίπου 1,3 δισ. δολαρίων ετησίως, θα αποσυρθούν επ’ αόριστον.
Η Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσει τους παραπάνω δασμούς τον Ιούλιο, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο γαλλικός φόρος ψηφιακών υπηρεσιών θα πλήξει εταιρείες όπως Google, Facebook, Apple και Amazon.
Η επιβολή των δασμών στα γαλλικά εισαγόμενα προϊόντα είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ στις 6 Ιανουαρίου.
Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ διεξάγουν έρευνα για να αποφασίσουν την επιβολή δασμών και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων Ινδία, Ιταλία, Βρετανία και Τουρκία.
Οι αμερικανικές αρχές κρίνουν ότι οι «ψηφιακοί φόροι» που εφαρμόζονται επίσης από τις Ινδία, Ιταλία και Τουρκία αποτελούν διακρίσεις σε βάρος των αμερικανικών επιχειρήσεων και δεν συνάδουν με τις διεθνείς αρχές της δίκαιης φορολογίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης