Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραμένει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021 στο πόστο του ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin

ΗΠΑ: Παραμένει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021 στο πόστο του ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin
Τη διάθεσή του να βοηθήσει στην ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας στον Biden δήλωσε ο υπουργός Oικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin
Αδιατάρακτα αναμένεται να ολοκληρωθεί η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ o Steven Mnuchin, όπως διαβεβαιώνουν πηγές κοντά στο περιβάλλον του υπουργού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ο 58χρονος επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Trump, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει στο πόστο του έως και τις 20 Ιανουαρίου 2021, όταν και αναλάβει επισήμως καθήκοντα ο νέος πρόεδρος Joe Biden.

Παραιτήσεις

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου, μια σειρά αξιωματούχων της κυβέρνησης του Donald Trump έχουν υποβάλει υποβάλει την παραίτησή τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2020.
Αρκετοί αναλυτές άλλωστε, αποδίδουν τις εκδηλώσεις βίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων πολιτών, στις εμπρηστικές δηλώσεις του Donald Trump, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται την εκλογική νίκη του Joe Biden.

Καταδίκη

Εξάλλου, ο Mnuchin καταδίκασε της σκηνές βίας στο Καπιτώλιο ως «εντελώς απαράδεκτες» και επισήμανε ότι ανυπομονεί να συμμετάσχει στις διεργασίες για τη μετάβαση στην νέα κυβέρνηση του Joe Biden
«Η βία που καταγράφηκε χθες το βράδυ στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον ήταν εντελώς απαράδεκτη.
Αυτές οι ενέργειες πρέπει να σταματήσουν », δήλωσε ο Mnuchin ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Netanyahu.
«Η δημοκρατία μας θα επικρατήσει και τα θεσμικά μας όργανα θα παραμείνουν ισχυρά.
Τώρα είναι η ώρα για το έθνος μας να ενωθεί και να επιδείξει σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία», σημείωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης