Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ευρώπη - Κραυγή αγωνίας από τη Merkel ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Κλιμακώνεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ευρώπη - Κραυγή αγωνίας από τη Merkel ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας
Υψηλός ο βαθμός απροθυμίας μεταξύ του ιατρικού προσωπικού να κάνει το εμβόλιο
Σημάδια ότι ένας σχετικά υψηλός αριθμός εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι απρόθυμοι να λάβουν το εμβόλιο Covid 19 σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολιτικούς και τους ειδικούς στον τομέα της υγείας, καθώς οι χώρες παλεύουν να περιορίσουν τις μολύνσεις και να επεκτείνουν μαζικό εμβολιασμό.
Μια δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε στα μέσα Δεκεμβρίου προκάλεσε έκπληξη στη Γερμανία - τη χώρα που ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το εμβόλιο με την εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech - δείχνοντας ότι οι μισοί νοσηλευτές που ερωτήθηκαν δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, μαζί με το ένα τέταρτο των γιατρών.
Αυτές οι ανησυχίες επανήλθαν στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, όταν ο επικεφαλής ενός γερμανικού κράτους είπε ότι μόνο το ένα τρίτο των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο κράτος του ήταν πρόθυμοι να λάβουν το εμβόλιο.
If a vaccine for COVID-19 were available, I would get i

Κλιμάκωση του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Ένας υψηλός βαθμός απροθυμίας μεταξύ του ιατρικού προσωπικού έχει επίσης παρατηρηθεί σε άλλα μέρη της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.
Στη Γαλλία, το 76% του προσωπικού φροντίδας ηλικιωμένων δήλωσε ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση 2.000 ατόμων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα.
Στην Αυστρία, μόνο το ήμισυ του προσωπικού των μονάδων περίθαλψης στην περιοχή Vorarlberg δήλωσε ότι ήταν πρόθυμο να εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Αυστρίας.
Η Ιταλική Ομοσπονδία Ιατρικών Επαγγελματικών Ενώσεων (FNOMCEO) δήλωσε ότι περίπου 100 γιατροί δεν ήταν πρόθυμοι να λάβουν το εμβόλιο σε ολόκληρη τη χώρα.
Στις ΗΠΑ, μια έρευνα που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα από την ομάδα Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι το 29% των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ πιθανότατα ή σίγουρα δεν θα έκαναν εμβόλιο.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά»

Οι «δυσκολότεροι μήνες» στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκονται ακόμη μπροστά.
Αυτό δήλωσε ο η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, μετά την επέκταση των περιορισμών νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και όταν θάνατοι ημερησίως στη Γερμανία ξεπέρασαν τους 1.000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε σχεδόν 38.000.
«Μπορεί να υπάρχει μια λάμψη ελπίδας ότι τα εμβόλια είναι τώρα διαθέσιμα», δήλωσε η Merkel, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης