Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

TUI: Μεταβατική χρονιά το 2021 - Επιστρέφει με το 80% του πτητικού της έργου

tags :
TUI: Μεταβατική χρονιά το 2021 - Επιστρέφει με το 80% του πτητικού της έργου
Oι περισσότερες επαγγελματικές συναντήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται διαδικτυακά στο άμεσο μέλλον
Μεταβατική χαρακτήρισε τη σεζόν του 2021 ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Φριτς Γιούσεν, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης.
Ο επικεφαλής της TUI τόνισε ότι το καλοκαίρι του 2021 θα είναι ένα «κανονικό καλοκαίρι», καλύτερο από εκείνο του 2020, δεδομένου ότι θα έχουν αρθεί οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι πιο ευάλωτες ομάδες θα έχουν εμβολιαστεί, με την TUI να «επιστρέφει» με το 80% του πτητικού της έργου.
Σύμφωνα με τον Φρ. Γιούσεν, πολλοί άνθρωποι έχουν μια έντονη επιθυμία να ταξιδέψουν ξανά, λέγοντας πως υπάρχουν πολλά κουπόνια που πρέπει να εξαργυρωθούν, καθώς εκδόθηκαν το 2020 λόγω των ακυρωμένων ταξιδιών.
Μάλιστα, όπως είπε ο επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού, η εταιρεία θα προγραμματίσει για φέτος δρομολόγια και για τα 16 κρουαζιερόπλοιά της.

Τo ρεκόρ της TUI

Ο Φρ. Γιούσεν, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο τουρισμός επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού όσο κανένας άλλος τομέας στην παγκόσμια οικονομία. Μάλιστα, επεσήμανε ότι κατά τους πρώτους μήνες του 2020, η TUI κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ σε επίπεδο κρατήσεων, κάτι που άλλαξε άρδην με την εμφάνιση της πανδημίας. Όπως τόνισε, προτεραιότητα της TUI στο πρώτο lockdown ήταν ο επαναπατρισμός των ταξιδιωτών της και σε εταιρικό επίπεδο η εξασφάλιση της ρευστότητας.
Ο επικεφαλής της TUI αναφέρθηκε στο σύντομο comeback του περσινού καλοκαιριού, με αιχμή το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, όταν και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των ταξιδιωτών. Αναφερόμενος στη σεζόν του 2021, ο Φρ. Γιούσεν τόνισε ότι η TUI μπορεί να επιστέψει στο επιτυχές μονοπάτι που βάδιζε τα τελευταία χρόνια και επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι ο κλάδος που ανακάμπτει ταχύτερα από τους άλλους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας.

Όχι πλήρης ανάκαμψη πριν από το 2022

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο συνέντευξής του στα γερμανικά Μέσα, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI τόνισε, μεταξύ άλλων: «Εάν έχουμε προστατεύσει τις ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες από τον ιό, οι περιορισμοί σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά», λέγοντας ότι πολλοί άνθρωποι θα δαπανήσουν περισσότερα για διακοπές φέτος, λόγω της λαχτάρας τους να κάνουν διακοπές.
Μάλιστα, εξήγησε ότι το 2021 θα είναι ένα «έτος μετάβασης», εν μέρει επειδή το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς αναμένεται να είναι πολύ πενιχρό για την ταξιδιωτική βιομηχανία και υπογράμμισε ότι ο τουριστικός τομέας δεν αναμένεται να ανακάμψει πλήρως έως το 2022.

Μεγαλύτερο το πλήγμα για τα επαγγελματικά ταξίδια

Τόνισε δε ότι εταιρείες όπως η TUI μπορούν πιθανώς να παρουσιάσουν πολύ ταχύτερη ανάκαμψη σε σχέση με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα επαγγελματικά ταξίδια, καθώς εκτιμά ότι οι περισσότερες επαγγελματικές συναντήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται διαδικτυακά στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, ο Φρ. Γιούσεν υποστήριξε ότι οι διακοπές και τα ταξίδια αναψυχής δεν μπορούν απλά να αντικατασταθούν με μια ψηφιακή εμπειρία.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης