Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχειρηματικοί ηγέτες καλούν τον Trump να θέσει τέλος στη βία

Επιχειρηματικοί ηγέτες καλούν τον Trump να θέσει τέλος στη βία
O CEO της JP Morgan Chase, Jamie Dimon, και ο CEO της Citigroup, Michael Corbat με δηλώσεις τους ζητούν ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας
Το λόμπι Business Roundtable, που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες, κάλεσε τον Donald Trump να παρέμβει για να τερματιστεί η συνεχιζόμενη βία στο Καπιτώλιο, η οποία προκλήθηκε από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2020.
«Το χάος στην πρωτεύουσα του κράτους είναι η συνέπεια παράνομων προσπαθειών για την ανατροπή των νόμιμων αποτελεσμάτων μιας δημοκρατικής εκλογής.
Η χώρα αξίζει καλύτερα», επισήμανε η ομάδα.
«Το Business Roundtable καλεί τον πρόεδρο και τις αρχές να θέσουν τέλος στο χάος και να διευκολύνουν μια ειρηνική πολιτική μετάβαση».

Η ευθύνη των ηγετών 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας από περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας την κατάσταση στην Ουάσιγκτον, όπου χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου χρεώνουν το Καπιτώλιο και παρέμειναν εκεί μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (7/1).
«Καταδικάζω έντονα τη βία στην πρωτεύουσα του έθνους μας.
Δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε ως λαός ή χώρα », δήλωσε ο Dimon.
«Είμαστε καλύτεροι από αυτό.
Οι εκλεγμένοι ηγέτες μας έχουν την ευθύνη να ζητήσουν τον τερματισμό της βίας, να αποδεχτούν τα αποτελέσματα και, όπως η δημοκρατία μας διδάσκει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, να υποστηρίξουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας ».

Αηδιασμένος

 Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Michael Corbat, δήλωσε ότι είναι «αηδιασμένος» από τις διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα, αλλά εξέφρασε την ελπίδα για ειρηνική εξέλιξη της διαδικασίας μεταβίβασης της εξουσίας.
«Ενώ αυτές οι σκηνές είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθηθούν, έχω πίστη στη δημοκρατική μας διαδικασία και γνωρίζω ότι το σημαντικό έργο του Κογκρέσου θα συνεχιστεί και ότι οι άνθρωποι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις πράξεις τους», είπε σε δήλωση.
«Προσεύχομαι αυτή η κατάσταση να επιλυθεί χωρίς περαιτέρω αιματοχυσία», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

 

r

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης