Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο ρυθμός εμβολιασμών - Φωτεινό παράδειγμα το Ισραήλ

DBRS: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο ρυθμός εμβολιασμών - Φωτεινό παράδειγμα το Ισραήλ
DBRS: Τεράστια διαφορά μεταξύ της επιτυχίας των στρατηγικών εμβολιασμού παγκοσμίως
Το 2021 η ανθρωπότητα ευελπιστεί να σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας με τα βλέμματα όλων να είναι στις παγκόσμιες προσπάθειες για την ανάπτυξη των εμβολιασμών του πληθυσμού σε όλες τις χώρες του κόσμου όπως αναφέρει σε report του ο οίκος αξιολόγησης DBRS.
Σύμφωνα με την DBRS στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αρχή της νέας χρονιάς αντιμετωπίστηκε με ένα νέο lockdown καθώς τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά.
Οι ερευνητές παρακολουθούν τα δεδομένα που διατίθενται από κυβερνήσεις και αρχές υγείας σχετικά με τις προσπάθειες των εθνών να εμβολιάσουν τους πληθυσμούς τους.
Η ικανότητα εμβολιασμού θα είναι μια βασική μέτρηση για την παρακολούθηση τους επόμενους μήνες για την ανάλυση της παγκόσμιας προσπάθειας εξάλειψης του κορωνοϊού.
Είμαστε τώρα σχεδόν ένα μήνα στα διάφορα προγράμματα εμβολιασμού και ήδη υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ της επιτυχίας των στρατηγικών εμβολιασμού.

Φωρειτό παράδειγμα το Ισραήλ

Το Ισραήλ φαίνεται να είναι το πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό στη χορήγηση του εμβολίου.
Οι υγειονομικές αρχές της χώρας άρχισαν να εμβολιάζουν με ημερήσιο ρυθμό χορήγησης 2.738 δόσεων ς ανά εκατομμύριο ατόμων και από τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το ποσοστό αυξήθηκε στους 13.993 εμβολιασμούς ανά εκατομμύριο την ημέρα.

Καθυστερούν οι εμβολιασμοί

Αντιθέτως, η πλειονότητα των προγραμμάτων εμβολιασμού άλλων εθνών χορηγούν δόσεις με ημερήσιο ρυθμό 1.000 ή λιγότερους ανά  ένα εκατομμύριο ατόμων.
Οι ΗΠΑ και η Δανία λειτουργούν επί του παρόντος με ποσοστό 1.051 και 1.007, εμβολιασμούς αντίστοιχα, ανά  ένα εκατομμύριο άτομα.
Ωστόσο η πλειονότητα των χωρών χορηγεί εμβόλια με χαμηλά ποσοστά.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, μία από τις πρώτες χώρες που ενέκριναν ένα εμβόλιο, βρίσκεται επί του παρόντος σε ποσοστό μόλις 639 εμβολιασμούς (αν και αυτά τα δεδομένα είναι από τις 27 Δεκεμβρίου 2020).
Οι ΗΠΑ έχουν εμβολιάσει τον υψηλότερο αριθμό ατόμων με 4.563.260 εμβολιασμούς από τις 4 Ιανουαρίου 2021.
Η Κίνα έχει επίσης χορηγήσει παρόμοιο αριθμό με 4.500.000 από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Ωστόσο, όταν το εξετάζουμε αυτό κατά κεφαλήν, αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν ακόμη πολλούς τρόπους να ακολουθήσουν με μόνο 1,38 και 0,31 δόσεις ανά 100 άτομα, αντίστοιχα.
Όσον αφορά τις ιστορίες επιτυχίας, και πάλι η ταχύτητα του προγράμματος εμβολιασμού του Ισραήλ σημαίνει ότι έχει προσφέρει 14,4 δόσεις ανά 100 άτομα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός ανέρχεται σε 0,17 δόσεις ανά 100 άτομα.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης