Τελευταία Νέα
Διεθνή

H προοπτική νίκης των Δημοκρατικών στην Τζόρτζια βύθισε στο -2% τα futures των εταιρειών τεχνολογίας

H προοπτική νίκης των Δημοκρατικών στην Τζόρτζια βύθισε στο -2%  τα futures των εταιρειών τεχνολογίας
Η αγορά εμφανίζεται νευρική με τις ρυθμίσεις στον τεχνολογικό κλάδο που εξετάζουν οι Δημοκρατικοί
Tα προθεσμιακά συμβόλαια που συνδέονται με τον δείκτη των εταιρειών τεχνολογίας Nasdaq 100 κατέγραψαν πτώση κατά 2% την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 καθώς η πιθανότητα οι Δημοκρατικοί να αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας προκάλεσε φόβους για αυστηρότερους κανονισμούς όσον αφορά τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.
Ο Δημοκρατικός Raphael Warnock κέρδισε Ρεπουμπλικανό τον Kelly Loeffler, ενώ ο Δημοκρατικός Jon Ossoff κατήγαγε νίκη και αυτός έναντι του Ρεπουμπλικάνου David Perdue για τη δεύτερη έδρα στη Γερουσία.
Ένα λεγόμενο «μπλε κύμα» θα έδινε περισσότερα περιθώρια στον εκλεγμένο πρόεδρο Joe Biden όταν αναλάβει τη προεδρία να υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της τεχνολογίας επιβάλλοντας υψηλότερη φορολογία για της επιχειρήσεις αλλά και ένα αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο στον τεχνολογικό κλάδο ο οποίος ήταν οδηγός στην ανάκαμψη της Wall Street.

Οι απώλειες 

«Εάν οι Δημοκρατικοί αποκτήσουν τον έλεγχο και στα δύο νομοθετικά σώματα, τότε θα υπάρξει περισσότερη πίεση για να ρυθμιστεί ένας κλάδος που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή στην ανάπτυξη και αποκομίζει τα μεγαλύτερα ρεκόρ στην αγορά», δήλωσε ο Sebastien Galy, μακροοικονομικός στρατηγικός της Nordea Asset Management.
Οι Apple, Microsoft, Amazon.com, Google (Alphabet) και Facebook Inc κατέγραψαν πτώση μεταξύ 2,2% και 3,2% στην αρχή των διαπραγματεύσε.
Η Tesla ήταν η μόνη εταιρεία που διαπραγματευόταν με κέρδη.

Μαζικοί εμβολιασμοί

Οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη η οποία θα στηρίζεται στους μαζικούς εμβολιασμού ώθησαν τους κύριους δείκτες της Wall Street στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Δεκεμβρίου, με τομείς που είχαν προηγουμένως υστερήσει, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των βιομηχανιών και της ενέργειας, τροφοδοτώντας το ράλι.
«Βλέπετε περισσότερα στοιχεία για μια ανάκαμψη που θα βασίζεται στις μετοχές αξίας σε σχέση με τις μετοχές ανάπτυξης και τροφοδοτεί τη συζήτηση σχετικά με το εάν οι επενδυτές πρέπει να επικτεντρωθούν σε πιο κυκλικές μετοχές που σχετίζονται με την αξία ή να παραμείνουν προσκολλημένοι σε μεγαλύτερους παίκτες που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές μετοχές, δεδομένου ότι οι αποτιμήσεις σε ορισμένες οι περιπτώσεις είναι αρκετά ακραίες», σημείωσε ο Galy.
«Η αγορά είναι αρκετά νευρική για τη θέση που θα λάβει έναντι των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας»
Οι μετοχές της JPMorgan Chase, της Citigroup της Bank of America είχαν άνοδο μεταξύ 1,3% και 2,4%, παρακολουθώντας την απότομη άνοδο του 10ετούς αμερικανικιού ομολόγου.
Η Invesco Solar ETF είχε κέρδη περίπου 5% εξαιτίας των προσδοκιών ότι οι εταιρείες «πράσινης» ενέργειας θα ωφεληθούν από τον έλεγχο του Κογκρέσου από τους Δημοκρατικούς.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης