Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνωστισμός στις εκκλησίες, αγνόησαν τα περιοριστικά μέτρα - Έκθετη η κυβέρνηση - Ένταση σε Θεσσαλονίκη, Αίγιο - Ιερώνυμος: Είμαστε έτοιμοι για όλα

Συνωστισμός στις εκκλησίες, αγνόησαν τα περιοριστικά μέτρα - Έκθετη η κυβέρνηση - Ένταση σε Θεσσαλονίκη, Αίγιο - Ιερώνυμος: Είμαστε έτοιμοι για όλα
Οι εικόνες συνωστισμού έχουν προκαλέσει την ανησυχία των επιστημόνων, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ατολμία
Έκθετη είναι η κυβέρνηση από την εικόνα που επικρατεί σήμερα στις εκκλησίες, καθώς η Ιερά Σύνοδος αγνόησε την κυβερνητική απαγόρευση, τελώντας κανονικά τη θεία λειτουργία και το μυστήριο της θείας κοινωνίας.
Από το πρωί χιλιάδες πιστοί συρρέουν στις εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανείων, με τις εικόνες συνωστισμού σε μεγάλες εκκλησίες της Αττικής, του Πειραιά και άλλων μεγάλων πόλεων, να προκαλούν την ανησυχία των επιστημόνων, την ώρα που η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ατολμία και ανικανότητα.
Μάλιστα, σε Αίγιο και Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση, καθώς πιστοί προχώρησαν σε Αγιασμό των υδάτων, παρά τη σχετική απαγόρευση.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, άφησε αιχμές για τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης και την τήρηση τους, ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης του τόνισε «όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα. Επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα!».

Ιερώνυμος: Είμαστε έτοιμοι για όλα - Η Εκκλησία λαμβάνει μέτρα

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό εκτόξευσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Εμένα μου το λέτε αυτό;
Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει.
Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα.
Αποχωρώντας ο Μακαριώτατος πρόσθεσε πως βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία ενώ υπογράμμισε: «όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα.
Επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα!».
Εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι' αυτά που περιμένουμε.
Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας.
Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή.
Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς».

Ένταση στη Θεσσαλονίκη - Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» έριξαν σταυρό στον Θερμαϊκό Κόλπο

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Όπως μεταδίδει το thestival.gr, άτομα που πρόσκεινται στην ομάδα «Ενωμένοι Μακεδόνες», έφτασαν στη Νέα Παραλία περίπου στις 11:00 και παρά τη σχετική απαγόρευση, προχώρησαν σε ρίψη του Σταυρού στον Θερμαϊκό Κόλπο.
Ακολούθησε επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και ένταση με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για τη ρίψη του Σταυρού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων.

Αίγιο: Ιερώνυμος και Αμβρόσιος έκαναν Αγιασμό

Αγιασμό των υδάτων στη θάλασσα, στο Αίγιο, έκανε ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, παρά την κυβερνητική απαγόρευση.
Η τελετή έγινε στο Αίγιο, παρουσία πιστών, και μάλιστα δύο κολυμβητές έπεσαν στα νερα για να πιάσουν τον σταυρό!
Σύμφωνα με το flamis.gr, το Λιμενικό επενέβη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και επέβαλε στον Μητροπολίτη 1.500 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19.

Μπραχάμι: Συνωστισμός με ουρές πιστών έξω από τον Άγιο Δημήτριο για τα Θεοφάνεια

Ατελείωτες ουρές σχηματίζουν οι πιστοί στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι προκειμένου να πάρουν αγιασμό μετά την λειτουργία των Θεοφανείων.
Είναι η πρώτη εικόνα τόσο μεγάλου συνωστισμού που παρατηρείται σήμερα (6/1/2020) και μάλιστα δεν έλειψαν και οι εντάσεις από πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν όταν είδαν τους δημοσιογράφους οι οποίοι απάντησαν ότι απλά κάνουν την δουλειά τους.

Θεσσαλονίκη: Παπάς ραντίζει με αγιασμό τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ - Αστυνομικοί του φιλάνε το χέρι

Τους αστυνομικούς αλλά και τα.. περιπολικά τους ράντισε με αγιασμό ένας ιερέας στον Άγιο Πολύκαρπο στην Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, την Θεία Λειτουργία διέκοψε ο ιερέας, προκειμένου να ραντίσει τα περιπολικά της ΕΛΑΣ που περιπολούσαν απ’έξω.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί άνοιξαν τις πόρτες των οχημάτων, για να πάει ο αγιασμός και στο εσωτερικό τους, ενώ μία γυναίκα από το Σώμα, δεν δίστασε να κατεβάσει την μάσκα της, ώστε να φιλήσει το χέρι του παπά κάτι που έκανε και ένας άλλος αστυνομικός λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει την μάσκα προστασίας του.
Μάλλον οι Αρχές της χώρας «ξέχασαν» για λίγο την πανδημία του κορωνοϊού αψηφώντας εντελώς τους κινδύνους και τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης.

Ταραντίλης σε Τσίπρα για τις εκκλησίες: Τι προτείνει; - Να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες με τη βία;

Απάντηση στην κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι πέρα από την κριτική δεν διατυπώθηκε κάποια πρόταση .
«Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του.
Δεν την ακούσαμε πάλι.
Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας;
Ας το πει ευθέως.
Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά.
Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ.Ταραντίλης.

Κριτική Τσίπρα σε κυβέρνηση για άνοιγμα εκκλησιών τα Θεοφάνεια: Τελικά εκτός από τραγικοί είναι και κωμικοί

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αντίδραση της στην απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να παραβλέψει τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό και οι εκκλησίες να λειτουργήσουν τα Θεοφάνεια, ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί» σχολιάζει ο κ. Τσίπρας επίσημίνοντας ότι η διαχείριση και των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης «εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου».

Image


ΚΙΝΑΛ για συνωστισμό στις Εκκλησίες: Επί ΝΔ αποδεικνύεται ότι οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις εκκλησίες εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής.
«Επί ΝΔ αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους.
Παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την δημόσια υγεία.
Η Κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός.
Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Εξαδάκτυλος (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος): Παρά πολύ ανησυχητικές οι εικόνες έξω από τις εκκλησίες

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Ειδικότερα, ο κ. Εξαδάκτυλος -μιλώντας στο Σκάι- έκανε λόγο για «πάρα πολύ ανησυχητικές» εικόνες και τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει.
Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο.
Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα».
Επεσήμανε, επίσης, ότι η μη τήρηση των μέτρων έχει επιπτώσεις.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας.
Για ένα lockdown τύπου Μαρτίου ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι ελπίζει να μη χρειαστεί και ότι θα ήταν χρήσιμο αν είχε γίνει στην αρχή.
«Η πορεία θα μας δείξει προς τα πού θα πάμε» είπε.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει εισήγηση να ξεκινήσουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί».
Οι ειδικοί δεν αισθάνονται ασφάλεια να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες, όπως ανέφερε.

Απογοήτευση Δερμιτζάκη για τις ανοικτές εκκλησίες - «Βλέπει» αυστηρό lockdown για πολύ καιρό

Την απογοήτευση του καθηγητή Γενετικής του πανεπιστημίου Γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη έχουν προκαλέσει οι σημερινές εικόνες συνωστισμού στις ανοικτές εκκλησίες,  παρά την κυβερνητική απαγόρευση.
«Κατόπιν τούτου μην απορεί κανεις γιατι η Ελλαδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολυ καιρο, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα.
Κρίμα …», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Μανώλης Δερμιτζάκης.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης