Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το Bitcoin σπάει τα ρεκόρ έφθασε στα 35.700 δολ – Πιθανές πωλήσεις στα 45.000 δολ – Η J P Morgan βλέπει 100.000 δολ.

Το Bitcoin σπάει τα ρεκόρ έφθασε στα 35.700 δολ – Πιθανές πωλήσεις στα 45.000 δολ – Η J P Morgan βλέπει 100.000 δολ.
Ο βασικός λόγος της ανόδου του Biicoin αλλά και άλλων κρυπτονομισμάτων είναι οι τοποθετήσεις από θεσμικά χαρτοφυλάκια
Στα 35.700 δολάρια έφθασε το Bitcoin απόρροια της μετατόπισης κεφαλαίων στο κρυπτονόμισμα και όλα αυτά συνέβησαν κατά την διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.
Ήδη η συνολική κεφαλαιοποίηση του Bitcoin έχει φθάσει στα 657 δισεκ. δολάρια ενώ η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων προσεγγίζει το 1 τρισεκ. δολάρια (950 δισεκ. δολάρια).
Το Ethereum με 128 δισεκ. κεφαλαιοποίηση η τιμή του έχει εκτοξευτεί στα 1.124 δολάρια.
Να σημειωθεί ότι οι ημερήσιες συναλλαγές στα κρυπτονομίσματα φθάνουν τα 136 δισεκ. δολάρια εκ των οποίων τα 68 δισεκ. αφορούν το Bitcoin.
Ο βασικός λόγος της ανόδου του Biicoin αλλά και άλλων κρυπτονομισμάτων είναι οι τοποθετήσεις από θεσμικά χαρτοφυλάκια τα οποία άλλαξαν τα δεδομένα, hedge funds ήδη τοποθετούνται αλλά και μακροπρόθεσμοι επενδυτές.
Θεωρούν ότι το Bitcoin θα λειτουργήσει όπως ο χρυσός θα είναι δικλείδα ασφαλείας απέναντι στον πληθωρισμό και σε άλλες μεταβολές των αγορών.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmE180.jpg?itok=wMQWZuoF
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfm576A.jpg?itok=MpnPTW-q
Η J P Morgan βλέπει στα 100.000 δολάρια το Bitcoin... ή σε συσχέτιση με τον χρυσό... στα 650.000 δολάρια 


Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan υποστηρίζει ότι το Bitcoin μπορεί να φθάσει στα 100.000 δολάρια αλλά τέτοια επίπεδα τιμών θα ήταν μη βιώσιμα.
Η J P Morgan υποστηρίζει ότι με βάση τεχνικά και άλλα στοιχεία κάποιοι επενδυτές θα μπορούσαν να πάρουν το κέρδος τους λόγω της επιθετικής αύξησης του Biticoin.
Το Bitcoin, το οποίο είχε υποχωρήσει στα 14.000 δολάρια έκτοτε σημειώνει ράλι απορροφώντας την όποια προσφορά.
Στο παγκόσμιο σύστημα υπάρχουν 42 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, η αξία του χρυσού στα 12 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι περίπου 27 φορές μεγαλύτερη από το ανώτατο όριο αγοράς του Βitcoin σήμερα.
Εν ολίγοις, εάν η αξία του Bitcoin έφτασε την ισοτιμία με το χρυσό, η τιμή ενός Bitcoin θα έπρεπε να αυξηθεί στα 650.000 δολάρια από την τρέχουσα τιμή των 35.700 δολαρίων.


https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/jpm%20flows.jpg?itok=3ekfxFfM
Οι θεσμικοί προκαλούν ράλι στο Bitcoin

Στην είσοδο περισσότερων μεγάλων θεσμικών επενδυτών οφείλεται το ράλι και τα νέα ρεκόρ που καταγράφει το Bitcoin, σύμφωνα με τον Henri Arslanian από τη PwC.
Το ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε τα 35.000 δολ. για πρώτη φορά στις 6 Ιανουαρίου 2021 ενώ έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 300% το 2020.
Το Bitcoin υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, αλλά η δημοτικότητά του στους βασικούς θεσμικούς επενδυτές άρχισε να ενισχύεται πέρυσι.
Οι «ταύροι» των κρυπτονομισμάτων δήλωσαν ότι το Bitcoin θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, παρόμοιο με το χρυσό.
«Όταν κοιτάζετε αυτό το ράλι του Βitcoin που έχουμε δει τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μήνες, στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο μεγάλα στοιχεία που το οδηγούν.
Το ένα είναι η συνεχής είσοδος των θεσμικών επενδυτών», δήλωσε ο Arslanian μιλώντας στο CNBC.
Η ανάκαμψη των τιμών του Bitcoin πέρυσι τροφοδοτήθηκε εν μέρει από γνωστούς δισεκατομμυριούχους της Wall Street που στήριξαν δημόσια το κρυπτονόμισμα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η στήριξη τους άλλαξε γνώμη ακόμα και στους πιο δύσπιστους, mainstream επενδυτές.
Επενδυτές όπως ο Paul Tudor Jones και ο Stanley Druckenmiller έχουν επενδύσει και οι δύο στο bitcoin και επεσήμαναν τις δυνατότητές του ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού.
Σύμφωνα με τον Arslanian, μια δεύτερη εξέλιξη που οδήγησε το τρέχον ράλι του Bitcoin είναι οι μικροεπενδυτές και ο φόβος τους ότι θα το χάσουν.
Όπως επισημαίνει όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα έχουν λογαριασμούς σε ανταλλακτήρια Bitcoin από ό,τι στο παρελθόν καθώς αγοράζουν κρυπτονομίσματα πιο εύκολα τώρα από ό,τι παλιότερα.

Οι προβλέψεις

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το bitcoin θα φτάσει τα 60.000 δολάρια έως 80.000 δολάρια έως το τέλος του 2021., αλλά αυτή η εκτίμηση ωχριά εμπρός την Citigroup, που προέβλεψε νωρίτερα ότι το Bitcoin μπορούσε δυνητικά να φτάσει τα 318.000 δολάρια.
Το να αυξηθεί το Bitcoin από 26.000 δολάρια στα 100.000 δολάρια σε ένα χρόνο δεν είναι τόσο εντυπωσιακό αναφέρει το hedge fund Off the Chain Capital.
Έχουμε δει το bitcoin να αυξάνεται 10Χ, 20Χ, 30Χ σε ένα χρόνο.
Επομένως, το να ανακάμψει 5X δεν είναι μεγάλη υπόθεση. "
Η Estes προβλέπει ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει μεταξύ 100.000 και 288.000 δολαρίων έως το τέλος του 2021, με βάση ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί με βάση την έλλειψη εμπορευμάτων όπως ο χρυσός
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmDB1D.jpg?itok=uMb4iJSb
Τι είναι το Bitcoin (Κωδικός BTC);

Το Bitcoin είναι μια αποκεντρωμένη κρυπτογράφηση που αρχικά περιγράφηκε σε μια λευκή βίβλο του 2008 από ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto. Κυκλοφόρησε αμέσως μετά, τον Ιανουάριο του 2009.
Το Bitcoin είναι ένα διαδικτυακό νόμισμα, που σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ ίσων, ανεξάρτητων συμμετεχόντων στο διαδίκτυο, χωρίς να απαιτείται κανένας διαμεσολαβητής.
Το Bitcoin δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τον Nakamoto, για να επιτρέψει την αποστολή διαδικτυακών πληρωμών απευθείας από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να περάσει από τράπεζα ή άλλο φορέα.
Το Bitcoin ξεχώρισε γιατί είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιήθηκε στην ιστορία.

Ποιοι είναι οι ιδρυτές του Bitcoin;


Ο αρχικός εφευρέτης του Bitcoin είναι γνωστός με το ψευδώνυμο, Satoshi Nakamoto. 
Έως και σήμερα η πραγματική ταυτότητα του ατόμου - ή του οργανισμού - που βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο παραμένει άγνωστη.
Στις 31 Οκτωβρίου 2008, ο Nakamoto δημοσίευσε τη Λευκή Βίβλο του Bitcoin, η οποία περιγράφει λεπτομερώς πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα διαδικτυακό νόμισμα.
Πρότειναν να χρησιμοποιήσουν ένα αποκεντρωμένο σύστημα συναλλαγών και να το ασφαλιστούν με κρυπτογραφικούς αλγόριθμους - ολόκληρο το σύστημα θα ονομάζεται αργότερα "blockchain".
Στις 3 Ιανουαρίου 2009, ο Nakamoto εμφάνισε το.... Bitcoin, γνωστό ως το block genesis, ξεκινώντας έτσι την πρώτη κρυπτογράφηση στον κόσμο.
Ωστόσο, ενώ ο Nakamoto ήταν ο αρχικός εφευρέτης του Bitcoin, με την πάροδο των ετών ένας μεγάλος αριθμός ατόμων συνέβαλε στη βελτίωση του λογισμικού κρυπτογράφησης, διορθώνοντας τις ευπάθειες και προσθέτοντας νέες δυνατότητες.
Χάριν στην πρωτοποριακή φύση του το Bitcoin παραμένει στην κορυφή αυτής της ενεργητικής αγοράς μετά από μια δεκαετία ύπαρξης.

Πόσο Bitcoin κυκλοφορεί;

Η συνολική προσφορά του Bitcoin περιορίζεται από το λογισμικό του και δεν θα υπερβαίνει ποτέ τα 21.000.000 νομίσματα.
Νέα νομίσματα δημιουργούνται κατά τη διαδικασία που είναι γνωστή ως «εξόρυξη»: καθώς οι συναλλαγές μεταδίδονται σε ολόκληρο το δίκτυο και προστατεύονται από πολύπλοκους κρυπτογραφικούς υπολογισμούς.
Η προμήθεια για την διεκπεραίωση μιας συναλλαγής σήμερα είναι 6,25 bitcoin.
Αν και υπάρχουν μόνο εικασίες αλλά ο Satoshi Nakamoto πιστεύεται ότι διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο Bitcoin.

Πώς ασφαλές είναι
το δίκτυο Bitcoin;

Το Bitcoin προστατεύεται με τον αλγόριθμο SHA-256, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια αλγορίθμων SHA-2, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης και από το Bitcoin Cash (BCH), καθώς και από πολλά άλλα κρυπτονομίσματα.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος πάντως στο Bitcoin πέραν της ευμετάβλητης συμπεριφοράς του είναι να πέσει θύμα χάκερ ο κάτοχος των Bitcoin αν και αυτός ο κίνδυνος έχει εντυπωσιακά μειωθεί έως ελαχιστοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης