Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Κατάρ και των χωρών του Κόλπου μετά από τρία χρόνια εντάσεων

Πλήρης αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Κατάρ και των χωρών του Κόλπου μετά από τρία χρόνια εντάσεων
Την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ και των χωρών του Κόλπου ανακοίνωσε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ
Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Κατάρ και των τεσσάρων αραβικών χωρών που το μποϊκόταραν εδώ και πάνω από τρία χρόνια, αποκαταστάθηκαν πλήρως, ανακοίνωσε σήμερα 5/1 ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, με τη λήξη της συνόδου κορυφής των μοναρχιών του Κόλπου.
«Αποφασίστηκε σήμερα, χάρη στη σοφία των ηγετών του Κόλπου και της Αιγύπτου, να γυρίσουμε σελίδα και να αποκαταστήσουμε όλες τις διπλωματικές σχέσεις» με το Κατάρ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρίγκιπας al Saud.
Η Σαουδική Αραβία και άλλες τρεις χώρες-σύμμαχοί της, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, διέκοψαν τον Ιούνιο του 2017 τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ.
Μεταξύ άλλων, κατηγορούσαν το εμιράτο ότι στήριζε ισλαμιστικές οργανώσεις, ότι συνεργαζόταν με το Ιράν και την Τουρκία ή ότι προκαλούσε ταραχές στην περιοχή.
Με την έναρξη της συνόδου, οι συμμετέχουσες χώρες υπέγραψαν μια συμφωνία «αλληλεγγύης και σταθερότητας» με στόχο να μειωθούν οι εντάσεις μεταξύ του Κατάρ και των όμορων χωρών.
Οι προσπάθειες (του Κουβέιτ και των ΗΠΑ) μας βοήθησαν να επιτύχουμε μια συμφωνία με την οποία εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη σταθερότητα του Κόλπου και των αραβικών και μουσουλμανικών χωρών», δήλωσε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman.
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη al Thani και συζήτησαν «την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών», όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης