Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar (Τουρκία): Θέλουμε διερευνητικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Akar (Τουρκία): Θέλουμε διερευνητικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, επεσήμανε πως η χώρα του ήταν πάντα στο πλευρό του διεθνούς δικαίου στα ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου
Την οδό του διαλόγου για την εξομάλυνση των σχέσεων Άγκυρας - Αθήνας, προκρίνει με νέο του μήνυμα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Akar.
Η Άγκυρα επανέλαβε προς επιδιώκει την επίλυση των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου.
«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μπορούν και πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, πριν από την συνάντησή του με τον Γερμανό Πρέσβη στην Άγκυρα Jurgen Schulz.

Στο πλευρό του... Διεθνούς Δικαίου η Τουρκία

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, επεσήμανε πως η χώρα του ήταν πάντα στο πλευρό του διεθνούς δικαίου στα ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.
.png
Όπως διεμήνυσε ειδικότερα ο Akar, η Άγκυρα δίνει προτεραιότητα στις σχέσεις καλής γειτονίας, στον διάλογο και στις διαπραγματεύσεις.
«Αναμένουμε, αφενός, να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες και, αφετέρου, να εκκινήσουν και οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και οι συνομιλίες μετά τις συναντήσεις μεταξύ του Προέδρου μας Recep Tayyip Erdogan και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg» υποστήριξε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Ακόμη, ευχαρίστησε τη Γερμανία για τον ρόλο της στην εξασφάλιση της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως το Βερολίνο συνέβαλε σημαντικά σε αυτήν τη διαδικασία.
«Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι περιμένουμε από όλα τα μέρη να αξιολογήσουν αντικειμενικά τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης