Τελευταία Νέα
Διεθνή

TUI: Οι μέτοχοι ενέκριναν το σχέδιο διάσωσης και θα βάλουν το χέρι στην τσέπη

TUI: Οι μέτοχοι ενέκριναν το σχέδιο διάσωσης και θα βάλουν το χέρι στην τσέπη
Οι μέτοχοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να καλυφθούν οι νέες δανειακές υποχρεώσεις του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πρακτορείου παγκοσμίως
Το σχέδιο διάσωσης της TUI Group το οποίο περιλαμβάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ενέκριναν οι μέτοχοι του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πρακτορείου παγκοσμίως την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, το οποίο έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Οι μέτοχοι, κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση, άναψαν το πράσινο φως στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση, η οποία περιλαμβάνει τη διενέργεια αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο την αποπληρωμή των νέων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Αποπληρωμή υποχρεώσεων

Πρόκειται για έναν δανεισμό-ρεκόρ, τα οποία ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα του ομίλου και να αποπληρωθούν οι κατά τόπους ταξιδιωτικοί εταίροι.
Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020, άλλωστε, η TUI εξασφάλισε κοινοπρακτικό δάνειο – μαμούθ, ύψους αρκετών δισ. ευρώ, από τη γερμανική κυβέρνηση, από ιδιώτες επενδυτές κι από διεθνείς τράπεζες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή περίοδο, η ταξιδιωτική εταιρεία κατέγραψε συνολικές ζημιές, ύψους 3 δισ. ευρώ, με τα έσοδα να περιορίζονται κατά 58% στα 7,9 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης