Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Λευκός καπνός» από τις χώρες του Κόλπου - Υπέγραψαν συμφωνία αλληλεγγύης και σταθερότητας - Η θέση του διαδόχου Salman

«Λευκός καπνός» από τις χώρες του Κόλπου - Υπέγραψαν συμφωνία αλληλεγγύης και σταθερότητας - Η θέση του διαδόχου Salman
Σαουδική Αραβία: Οι χώρες του Κόλπου υπέγραψαν συμφωνία αλληλεγγύης και σταθερότητας
Οι έξι αραβικές χώρες του Κόλπου υπέγραψαν μια συμφωνία «αλληλεγγύης και σταθερότητας», δήλωσε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed Bin Salman κατά τη σημερινή 5/1 έναρξη της ετήσιας συνοδου κορυφής αυτής της περιφερειακής ένωσης, η οποία έχει στόχο να βάλει τέλος σε μια διένεξη με το Κατάρ που διαρκεί πάνω από τρία χρόνια.
«Οι προσπάθειες (του Κουβέιτ και των ΗΠΑ) μας βοήθησαν να επιτύχουμε συμφωνία για τη διακήρυξη της Αλ-Ούλα που θα υπογραφεί σ' αυτή τη σύνοδο κορυφής, όπου βεβαιώνουμε την αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στον Κόλπο», υπογράμμισε.
«Έχουμε σήμερα επειγόντως ανάγκη να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να δώσουμε ώθηση στην περιφέρειά μας και για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που μας περιβάλλουν, ιδιαίτερα τις απειλές που δημιουργούνται από το πυρηνικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του ιρανικού καθεστώτος και από τα σχέδιά του για σαμποτάζ και καταστροφή», πρόσθεσε.
Οι ηγέτες των έξι χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου υπέγραψαν στη συνέχεια δύο έγγραφα: τη διακήρυξη της Αλ-Ούλα, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, και ένα τελικό ανακοινωθέν.
Το περιεχόμενό τους δεν δημοσιοποιήθηκε αμέσως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης