Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Ξεκινά μετά από 1 χρόνο η έρευνα του ΠΟΥ στην Wuhan για το πως «γεννήθηκε» η πανδημία

Κορωνοϊός: Ξεκινά μετά από 1 χρόνο η έρευνα του ΠΟΥ στην Wuhan για το πως «γεννήθηκε» η πανδημία
Η Κίνα καθυστέρησε να δεχθεί τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας και έτσι οι εμπειρογνώμονες θα δυσκολευθούν να εντοπίσουν τα πρώτα σημάδια της επιδημίας του κορωνοϊού
Περισσότερο από έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένεται να επισκεφθεί στην Κίνα προκειμένου να ερευνήσει την προέλευση της πανδημίας.
Η επίσκεψη 10 ειδικών του ΠΟΥ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για το κινεζικό καθεστώς, το οποίο επιθυμεί να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την πανδημία που μέχρι σήμερα έχει κοστίσει τη ζωή σε 1,8 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.
Πάντως, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης των εμπειρογνωμόνων, απλώς ο ΠΟΥ έχει γνωστοποιήσει ότι θα πραγματοποιηθεί με τον ΠΟΥ να την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2021.

Οι κατηγορίες Trump

Αν και έχει καταφέρει να εξαλείψει σχεδόν εντελώς την επιδημία covid-19 στο έδαφός του, το Πεκίνο δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Trump να το κατηγορεί τακτικά ότι άφησε να εξαπλωθεί στον πλανήτη “ο κινέζικος ιός”, δηλαδή ότι τον άφησαν να διαρρεύσει από ένα εργαστήριο στην Wuhan, την πόλη όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός στα τέλη του 2019.
Οι κινεζικές αρχές από την πλευρά τους δεν χάνουν ευκαιρία να εκφράζουν την αμφιβολία τους για την προέλευση του ιού, αν και αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι πρωτοεντοπίστηκε σε αγορά της Wuhan όπου πωλούνταν ζωντανά ζώα.

Οι δυσκολίες

Λόγω της covid-19, οι διεθνείς εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδες μετά την άφιξή τους στο Πεκίνο και στη συνέχεια θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ή τέσσερις εβδομάδες για να διεξάγουν τις έρευνές τους.
Κατά συνέπεια αναμένεται να μεταβούν στην Wuhan γύρω στις 20 Ιανουαρίου, σχεδόν ένα χρόνο μετά το lockdown αυτής της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στις 23 Ιανουαρίου 2020.
Καθώς η Κίνα καθυστέρησε να δεχθεί τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας, οι εμπειρογνώμονες θα δυσκολευθούν να εντοπίσουν τα πρώτα σημάδια της επιδημίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης