Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό και παράταση του lockdown έως 31 Ιανουαρίου 2021

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό και παράταση του lockdown έως 31 Ιανουαρίου 2021
Αυστηρότερα μέτρα και παράταση του lockdown αποφάσισαν η καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων, σύμφωνα με το Spiegel
Aυστηρότερα γίνονται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Γερμανία, όπως μεταδίδει το Spiegel, καθώς αποφασίστηκε η παράταση του lockdown έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.
H καγκελάριος Μerkel και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους η ακτίνα κίνησης πρέπει να περιορίζεται σε 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας.
Οι υφιστάμενοι περιοριστικοί κανόνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ γίνονται αυστηρότεροι σε ορισμένα σημεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η καγκελάριος Merkel και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα παίρνουν τοπικά μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν ιδίως τον περιορισμό του εύρους κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας.
Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος, με τις ημερήσιες εκδρομές να μην θεωρούνται ως τέτοιος. 
Επιπλέον, τα μέτρα που έχουν εγκριθεί από κοινού από την ομοσπονδία κατά κρατίδια θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και μετά τις 10 Ιανουαρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Αυτό προκύπτει από σχέδιο ψηφίσματος για τη τηλεδιάσκεψης, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης