Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Σπάνιο σύμπτωμα στα χείλη είναι ένδειξη για σοβαρή μόλυνση από τον ιό

Κορωνοϊός: Σπάνιο σύμπτωμα στα χείλη είναι ένδειξη για σοβαρή μόλυνση από τον ιό
Τα μπλε χείλη, φαινόμενο γνωστό και ως κυάνωση (cyanosis), είναι ένα σύμπτωμα COVID-19, που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα, επειδή θεωρούνται καθυστερημένο σημάδι στέρησης οξυγόνου
Τα μπλε χείλη αναφέρουν οι ειδικοί πως πρόκειται για ένα σπάνιο σύμπτωμα θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο ασθενής έχει πολύ σοβαρή περίπτωση μόλυνσης από κορωνοϊό σύμφωνα με το βρετανικό «The Sun».
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαθέτουν μια λίστα με “προειδοποιητικά σημάδια έκτακτης ανάγκης” για την COVID-19.
Αυτά αποτελούν δείκτες ότι απαιτείται αμέσως ιατρική περίθαλψη.
Μεταξύ αυτών των συμπτωμάτων είναι η μπλε απόχρωση στα χείλη.

Η κυάνωση

“Τα μπλε χείλη, φαινόμενο γνωστό και ως κυάνωση (cyanosis), είναι ένα σύμπτωμα COVID-19, που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα, επειδή θεωρούνται καθυστερημένο σημάδι στέρησης οξυγόνου”, υποστηρίζει η μεταδιδακτορική φοιτήτρια Jenna Liphart Rhoads, εγγεγραμμένη νοσοκόμα και ιατρική εκπαιδευτική για τον οργανισμό Nurse Together.
Η Rhoads λέει ότι η έλλειψη οξυγόνου στο αίμα κάνει τα χείλη κάποιου να πάρουν μπλε απόχρωση.
Αυτό πιθανώς είναι το πιο εμφανές σημάδι στέρησης οξυγόνου, επειδή το «δέρμα των χειλιών είναι πολύ λεπτό», καθιστώντας την κυάνωση ορατή σε αυτό το μέρος του σώματος.
“Κάποιος με σοβαρή περίπτωση COVID-19 θα μπορούσε να έχει μπλε χείλη εάν η φλεγμονή στους πνεύμονες είναι αρκετή για να μειώσει την ποσότητα οξυγόνου που λαμβάνουν οι πνεύμονες και οι ιστοί στο σώμα”, εξηγεί.
Ωστόσο, η ίδια λέει ότι τα μπλε χείλη, ως σύμπτωμα κορωνοϊού, είναι αρκετά ασυνήθιστο.
Και συνήθως, οι ασθενείς είναι πιθανό να εμφανίσουν νωρίτερα άλλα αναπνευστικά συμπτώματα, όπως ξηρό βήχα και συριγμό, επειδή “για να φτάσουν τα χείλη να πάρουν μπλε απόχρωση, η αναπνευστική δυσφορία θα είναι ήδη πολύ εμφανής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης