Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morrison (Αυστραλός πρωθυπουργός): Ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του o Assange (Wikileaks)

Morrison (Αυστραλός πρωθυπουργός): Ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του o Assange (Wikileaks)
Βρετανίδα δικαστής εμπόδισε την έκδοση του Assange στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί κατασκοπείας
Ο Assange είναι “ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του”, την Αυστραλία, μόλις τελειώσουν οι δικαστικές του περιπέτειες, δήλωσε σήμερα (5/1/2021) ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison, αφού δικαστήριο στη Βρετανία αρνήθηκε την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks στις ΗΠΑ.
Βρετανίδα δικαστής εμπόδισε χθες, Δευτέρα (4/1/2021), την έκδοση του Assange στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί κατασκοπείας, διότι αποκάλυψε πάνω από 700.000 αμερικανικά εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα.

Έφεση από τις ΗΠΑ;

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.
“Το δικαστικό σύστημα ακολουθεί τον δρόμο του κι εμείς δεν έχουμε σχέση με αυτό.
Και όπως σε κάθε άλλο Αυστραλό, του έχει προσφερθεί στήριξη από το προξενείο και θα πρέπει, αν αποτύχει η έφεση, φυσικά να μπορεί να επιστρέψει στην Αυστραλία, όπως κάθε άλλος Αυστραλός”, επεσήμανε ο Morrison μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 2GB.

Άσυλο από το Μεξικό

Το Μεξικό πρόσφερε πολιτικό άσυλο στον Assange και στηρίζει την απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης να αρνηθεί την έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης