Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου: Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Γερμανία για τον τομέα της Καινοτομίας

tags :
Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου: Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Γερμανία για τον τομέα της Καινοτομίας
Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όλες οι επιχειρήσεις
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και για το επενδυτικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η περιοχή στους τομείς της Πληροφορικής και της Καινοτομίας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου.
«Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όλες οι επιχειρήσεις. Την περίοδο των εορτών εγώ είδα να υπάρχει μια κίνηση, αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχει και αγοραστική δύναμη το κοινό», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Αναφερόμενος στα έργα της περιφέρειας που μπορούν να ενταχθούν σε εκείνα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου τόνισε: «Μέχρι στιγμής, ένα έργο που πέρασε και συζητήθηκε με τους Ευρωπαίους είναι το έργο που αφορά τη σύνδεση της Ιόνιας με την Κακαβιά. Εμείς έχουμε στείλει όλα τα διεθνή οδικά δίκτυα που υπάρχουν στην Ήπειρο και έχουν έτοιμες μελέτες ή θα έχουν ως τον Μάρτιο. Επίσης, μια σειρά άλλων οδικών αρτηριών, έργα πολιτισμού, έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, έχουμε βάλει αρκετά έργα, ώριμα έργα».
«Αυτή τη στιγμή, έχουμε στα Γιάννενα 3-4 εταιρείες logistics, γιατί βρήκαν πολύ καλούς πληροφορικάριους στην περιοχή μας και η Telecom θέλει να έρθει στα Γιάννενα. Έχουμε κάνει έναν κουμπαρά δικό μας, υπολογίζουμε και στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου που θέλει να μπει στο 1/3, να υπάρχει και η Τράπεζα Ανάπτυξης από την Αθήνα έχει ζητήσει και αυτή να μπει. Έχουμε, όμως, και πολύ σοβαρέ εταιρείες από το εξωτερικό, κυρίως από τη Γερμανία. Βρήκαν πολύ καλό υλικό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στον τομέα της Πληροφορικής. Ξεκίνησαν αρχικά με το Τεχνολογικό Πάρκο», συμπληρώνει ο Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88970

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης