Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed Ατλάντα): Εξετάζουμε μείωση στις αγορές περιουσιακών στοιχείων

Bostic (Fed Ατλάντα): Εξετάζουμε μείωση στις αγορές περιουσιακών στοιχείων
«Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να τροποποιούμε το πρόγραμμα αγοράς χρεογράφων στις ΗΠΑ» είπε ο πρόεδρος της Fed στην Ατλάντα, Raphael Bostic
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα μπορούσε να αρχίσει να περιστέλλει τις μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων της το 2021, εάν η διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ενισχύσει την οικονομία, όπως αναμένεται, δήλωσε ο Πρόεδρος της Fed της Atlanta, Raphael Bostic, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.
«Είμαι αισιόδοξος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να τροποποιούμε το πρόγραμμα αγοράς χρεογράφων στις ΗΠΑ ύψους 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα» δήλωσε ο Bostic στο Reuters.
Τον περασμένο μήνα, η Fed δήλωσε ότι θα διατηρήσει τις αγορές αυτές σε ισχύ «έως ότου επιτευχθεί σημαντική περαιτέρω πρόοδος», με την οικονομία να φτάνει σε επίπεδα πλήρους απασχόλησης και τον πληθωρισμό να πιάνει τον στόχο του 2%.
Ο Bostic είπε οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «κάπως δύσκολες» για την οικονομία, με την COVID-19 να εξαπλώνεται και οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική της Fed να συνδέεται στενά με μια επιτυχημένη διάθεση εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης