Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση για το πετρέλαιο, στο -1,9% και στα 47,62 δολ. το αμερικανικό αργό

Πτώση για το πετρέλαιο, στο -1,9% και στα 47,62 δολ. το αμερικανικό αργό
Το πετρέλαιο τύπου Brent κατρακύλησε 1,4%, στα 51,09 δολ. το βαρέλι
Πτώση σημείωσαν τα futures του πετρελαίου στις 4 Ιανουαρίου 2021, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την παραγωγή του μαύρου χρυσού.
Σε αυτό το κλίμα, το πετρέλαιο τύπου Brent κατρακύλησε 1,4%, στα 51,09 δολ. το βαρέλι.
Από την άλλη, το αμερικανικό αργό WTI σημείωσε πτώση 1,9%, στα 47,62 δολ. το βαρέλι.
Νωρίτερα ενδοσυνεδριακά, το WTI είχε φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το Φεβρουάριο του 2020, ενώ το Brent έπιασε τις υψηλότερες τιμές από τον Μάιο του 2020.
Ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 και ο Dow Jones σημειώνουν επίσης πτώση, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ταξιδεύει στην Τζόρτζια για να ενισχύσει την προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να κερδίσουν τις δύο υπολειπόμενες έδρες για τη Γερουσία.
Κατά τ’ άλλα, η πλειοψηφία των μελών χωρών του ΟΠΕΚ+, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, αντιτάχθηκαν στην προοπτική νέας αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από τον Φεβρουάριο, τη στιγμή που η Ρωσία επιδίωκε τη μέγιστη επιτρεπόμενη αύξηση της προσφοράς, βάσει της συμφωνίας του καρτέλ και των βασικών εταίρων του τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.
Η διχογνωμία απόψεων μεταξύ των δύο κατεξοχήν κυρίαρχων χωρών μελών του ΟΠΕΚ+ κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας με αποτέλεσμα η συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου να επαναληφθεί στις 5 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης