Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): Σε εξέλιξη τα εξοπλιστικά του Πολεμικού Ναυτικού - Τι είπε για το εθνικό πολεμικό πλοίο

Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): Σε εξέλιξη τα εξοπλιστικά του Πολεμικού Ναυτικού - Τι είπε για το εθνικό πολεμικό πλοίο
Ο ΥΕΘΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού
«Δεν έχουν μέχρι σήμερα απορριφθεί εξοπλιστικά προγράμματα προμήθειας διαφόρων οπλικών συστημάτων ή μέσων, από τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού», επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής  Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Άμεση ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού».
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι «υφίστανται εγκεκριμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση αντίστοιχων εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων, τα επιμέρους στοιχεία των οποίων, φέρουν διαβάθμιση ασφαλείας "ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ" και συνεπώς δεν είναι αποδεσμεύσιμα μέσω της παρούσας διαδικασίας».
«Βασική επιδίωξη και διαρκής μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία και μέσα από τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού (ΕΑΣ), είναι η δημιουργία σύγχρονων, ισχυρών και ευέλικτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, ικανών να αποτελούν αξιόπιστη δύναμη αποτροπής και άμεσης αντίδρασης», κατέληξε.

Τι είπε για το «εθνικό πολεμικό πλοίο»

Επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ναυπηγήσει εθνικό πολεμικό πλοίο».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίσε ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ, αξιολογεί διαρκώς το ερευνητικό πρόγραμμα σχεδίασης Ελληνικού Πολεμικού Πλοίου σε συνάρτηση με τις τρέχουσες εξελίξεις, την κείμενη νομοθεσία και τις υφιστάμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις.
Περαιτέρω στοιχεία δεν δύνανται να αποδεσμευθούν, μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του "ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ"», κατέληξε.    

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης