Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή των Ελλήνων: Μεταφρασμένο στα αγγλικά αναμένεται να κυκλοφορήσει το Αναθεωρημένο Σύνταγμα

Βουλή των Ελλήνων: Μεταφρασμένο στα αγγλικά αναμένεται να κυκλοφορήσει το Αναθεωρημένο Σύνταγμα
Είναι πολύ πιθανό να βαδίσουμε με το Σύνταγμα αυτό για τα επόμενα τουλάχιστον 9 χρόνια
Στην έκδοση ξενόγλωσσης απόδοσης του τελευταίου Αναθεωρημένου Συντάγματος ετοιμάζεται να προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες η Βουλή των Ελλήνων.
Καταρχάς θα μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα και ήδη γίνονται σκέψεις και για άλλες, όπως είναι η γερμανική και η γαλλική.
Θυμίζουμε ότι μόλις προ ημερών η αρμόδια Διεύθυνση Εκδόσεων και Εκτυπώσεων του Κοινοβουλίου εξέδωσε το Σύνταγμα της Ελλάδος, όπως αυτό αναθεωρήθηκε με το ψήφισμα της 25ης Νοεμβρίου 2019 της Θ’ Αναθεωρητικής Βουλής, σε ένα μικρό και κομψό βιβλιαράκι, που διανεμήθηκε στα κόμματα και στους βουλευτές, ενώ βρίσκεται στη διάθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Με δεδομένο το γεγονός ότι «δεν επιτρέπεται Αναθεώρηση του Συντάγματος πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης», όπως προβλέπει στο άρθρο 110 παρ. 6 το Σύνταγμα και με συνυπολογισμό του απαραίτητου χρόνου για την αναθεωρητική διαδικασία στην προτείνουσα και στην επόμενή της Αναθεωρητική Βουλή (που προκύπτει μετά από εθνικές εκλογές) είναι πολύ πιθανό να βαδίσουμε με το Σύνταγμα αυτό για τα επόμενα τουλάχιστον 9 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης