Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παναγιώτης Καλακίκος, δήμαρχος Σουφλίου: Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Σουφλί για εναλλακτικό τουρισμό

tags :
Παναγιώτης Καλακίκος, δήμαρχος Σουφλίου: Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Σουφλί για εναλλακτικό τουρισμό
Παλαιότερα η Γαλλία ερχόταν κι έπαιρνε τα σταφύλια από το Σουφλί
Για το Σουφλί, έναν ιδιαίτερο προορισμό, όπου ανθίζει ο εναλλακτικός τουρισμός, αλλά και για το πλήγμα που έχει δεχθεί η τοπική οικονομία εξαιτίας της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Παναγιώτης Καλακίκος, δήμαρχος Σουφλίου.
«Παλαιότερα η Γαλλία ερχόταν κι έπαιρνε τα σταφύλια από το Σουφλί. Υπήρχε και γαλλικό Προξενείο, υπήρχε μία ιδιαιτερότητα. Έχουμε την τοπική ποικιλία, αλλά έχουμε πάρα πολλές πλέον. Οι ποικιλίες εκσυγχρονίζονται κι έχουμε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ότι κάθε νοικοκύρης, κάθε σπίτι έχει κι ένα κτήμα. Και το κτήμα μπορεί να είναι και καλύτερο από το σπίτι του», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σουφλίου.
«Από το 2010, από την οικονομική κρίση η περιοχή μας έχει επηρεαστεί πολύ αρνητικά. Αυτό, βεβαίως, οφείλεται και σε κάποια δυσμενή μέτρα. Θα γνωρίζετε ότι παλαιότερα το Σουφλί ήταν ένα διοικητικό κέντρο και όταν έγινε ο Καλλικράτης, είπαν να ενισχυθεί και ήρθαν κι άλλες δημοτικές ενότητες, του Τυχερού και του Ορφέα. Δυστυχώς, όμως, μετά από λίγα χρόνια έκλεισαν όλες οι υπηρεσίες. Δεν υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες. Η οικονομική κρίση και πολύ περισσότερο τώρα ο ιός έχουν χτυπήσει την οικονομία της περιοχής και υπάρχει μεγάλο αδιέξοδο. Γι’ αυτό ο εναλλακτικός τουρισμός, αλλά και η στήριξη που πρέπει να μας δώσει η πρωτεύουσα και οι άλλες περιοχές απ’ όλη την Ελλάδα, νομίζω ότι θα αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς το Σουφλί», λέει ο Παναγιώτης Καλακίκος.
«Σίγουρα οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν δεν υπάρχει τζίρος, όταν δεν υπάρχει κίνηση, όταν δεν υπάρχει τουρισμός, όταν δεν υπάρχει διέλευση από Βουλγαρία ή από Τουρκία και όλες οι δράσεις έχουν ανασταλεί», καταλήγει ο δήμαρχος Σουφλίου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88977

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης