Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

PwC: Το Bitcoin σημειώνει ρεκόρ διότι επενδύουν μεγάλοι επενδυτές

tags :
PwC: Το Bitcoin σημειώνει ρεκόρ διότι επενδύουν μεγάλοι επενδυτές
Το Bitcoin ξεπέρασε τα 30.000 δολ. ενώ έχει καταγράψει κέρδη 300% κατά το 2020
Στην είσοδο περισσότερων μεγάλων θεσμικών επενδυτών οφείλεται το ράλι και τα νέα ρεκόρ που καταγράφει το Bitcoin, σύμφωνα με τον Henri Arslanian από τη PwC.
Το ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε τα 30.000 δολ. για πρώτη φορά το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 ενώ έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 300% το 2020.
Το Bitcoin υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, αλλά η δημοτικότητά του στους βασικούς θεσμικούς επενδυτές άρχισε να ενισχύεται πέρυσι.
Οι «ταύροι» των κρυπτονομισμάτων δήλωσαν ότι το Bitcoin θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, παρόμοιο με το χρυσό.
«Όταν κοιτάζετε αυτό το ράλι του Βitcoin που έχουμε δει τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μήνες, στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο μεγάλα στοιχεία που το οδηγούν.
Το ένα είναι η συνεχής είσοδος των θεσμικών επενδυτών», δήλωσε ο Arslanian μιλώντας στο CNBC.
Η ανάκαμψη των τιμών του Bitcoin πέρυσι τροφοδοτήθηκε εν μέρει από γνωστούς δισεκατομμυριούχους της Wall Street που στήριξαν δημόσια το κρυπτονόμισμα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η στήριξη τους άλλαξε γνώμη ακόμα και στους πιο δύσπιστους, mainstream επενδυτές.
Επενδυτές όπως ο Paul Tudor Jones και ο Stanley Druckenmiller έχουν επενδύσει και οι δύο στο bitcoin και επεσήμαναν τις δυνατότητές του ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού.
Σύμφωνα με τον Arslanian, μια δεύτερη εξέλιξη που οδήγησε το τρέχον ράλι του Bitcoin είναι οι μικροεπενδυτές και ο φόβος τους ότι θα το χάσουν.
Όπως επισημαίνει όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα έχουν λογαριασμούς σε ανταλλακτήρια Bitcoin από ό,τι στο παρελθόν καθώς αγοράζουν κρυπτονομίσματα πιο εύκολα τώρα από ό,τι παλιότερα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης