Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δημήτρης Σύρμας, Hellenic Healthcare Group: Το 2020 υλοποιήσαμε επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ

tags :
Δημήτρης Σύρμας, Hellenic Healthcare Group: Το 2020 υλοποιήσαμε επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ
Γράφει ο Δημήτρης Σύρμας, Γενικός Διευθυντής του Hellenic Healthcare Group
Είναι πια κοινοτυπία να λέμε πόσο δύσκολη χρονιά είναι το 2020. Σίγουρα οι περισσότεροι δεν θα το θυμόμαστε σαν κάτι φωτεινό αλλά σαν μια ιδιαίτερη δύσκολη και επίσης πρωτόγνωρη χρονιά τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
Για τον Όμιλο Hellenic Healthcare όμως το 2020 ήταν ένα έτος παραγωγικό βέβαια, όχι το ίδιο εντυπωσιακό σαν 2019, αλλά συνεχίστηκε και εφέτος η βελτίωση της κερδοφορίας μας σε επίπεδο EBITDA, ενώ τα έσοδα μετά από Rebate & Clawback παρέμειναν στα επίπεδα του 2019. Σε αντίθεση με την HHG, η εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος δεν είναι η ίδια. Οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου παρουσιάζουν σημαντική υποχώρηση τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο κυρίως σε επίπεδο κερδοφορίας.
Το επενδυτικό μας πρόγραμμα υλοποιήθηκε χωρίς καμία περικοπή παρά την πανδημία, όπως είχαμε σχεδιάσει και είναι αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το 2019, φθάνοντας τα 40 εκατ. ευρώ για το 2020, ενώ έχει ξεπεράσει τα 90 εκατ. ευρώ τα τελευταία 4 χρόνια. Θεωρήσαμε ότι το διάστημα με τη μειωμένη κίνηση στα Θεραπευτήρια του Ομίλου, λόγω του lockdown, ήταν μια καλή ευκαιρία να αξιοποιηθεί για βελτιώσεις και ανακαινίσεις τόσο στις κτιριακές μας εγκαταστάσεις σε όλα τα θεραπευτήρια του ομίλου, όσο και προσθήκες και βελτιώσεις στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τους.
Ενδεικτικά αναφέρω την πλήρη ανακαίνιση των τμημάτων ακτινοθεραπείας του Υγεία όσο και του Metropolitan Hospital, με ό,τι πιο σύγχρονο εξοπλισμό υπάρχει, την ανακαίνιση του παιδιατρικού τμήματος στο Μητέρα, την προσθήκη νέων χειρουργείων στο Metropolitan General, την ανακαίνιση των χειρουργείων και της ΜΕΘ της Creta Interclinic, την δημιουργία νέου Logistics Center κ.λπ. Προχωράμε στην ομογενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων του Ομίλου με ταχύ ρυθμό και επενδύουμε στην αναβάθμιση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μας με τους ιατρούς και τους ασθενείς. Αυτές οι επενδύσεις μαζί με την επέκτασή μας σε νέες δραστηριότητες, όπως αυτές της πρωτοβάθμιας φροντίδας μεσω του δικτύου διαγνωστικών κέντρων Health Spots, απεικονίζουν την απόφασή μας να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες μας και να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στην μεγάλη εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι ασθενείς.
Το 2021 δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πότε θα επανέλθει στην κανονικότητα που ξέραμε, αλλά ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα έτσι ώστε συνεχιστεί η ανοδική πορεία με τους ρυθμούς που είχαμε το 2019 και επιβραδύνθηκαν λόγω της πανδημίας.
Το βασικό μας σενάριο είναι μια επαναφορά στην κανονικότητα στο β’ εξάμηνο του ‘21. Ο Όμιλος HHG είναι εφοδιασμένος με ισχυρή ρευστότητα και με ανανεωμένες υποδομές, σύγχρονη τεχνολογία και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα σε ιατρούς και νοσηλευτές, να βελτιώσει περαιτέρω την ηγετική του θέση στην ιδιωτική υγεία μέσω αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας.
Όλοι εμείς στην HHG είμαστε προετοιμασμένοι να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά με πολλή αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και αφοσίωση στους ασθενείς που μας εμπιστεύονται.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης