Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Ή θα πάμε σε ένα σκληρό lockdown όπως του Μαρτίου ή θα λειτουργούμε με το άνοιγμα – κλείσιμο

Δερμιτζάκης: Ή θα πάμε σε ένα σκληρό lockdown όπως του Μαρτίου ή θα λειτουργούμε με το άνοιγμα – κλείσιμο
Δε νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα από το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης
Τη θέση πως είτε θα πάμε σε ένα σκληρό lockdown όπως του περασμένου Μαρτίου για ένα διάστημα 2 – 3 εβδομάδων είτε θα λειτουργούμε με τη λογική του «ανοίγματος – κλεισίματος» διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης είπε ότι ήταν σωστή η απόφαση να επιβάλλει lockdown έως τις 11/1 προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία.
«Από την στιγμή που η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα σχολεία που νομίζω πως είναι μια καλή απόφαση, ότι περισσότερο μπορεί να κάνει πριν ανοίξουν τα σχολεία νομίζω ότι θα βοηθούσε.
Τα σχολεία είναι από τις ασφαλέστερες δραστηριότητες που έχουμε, επομένως αν πρέπει να αποφασίσουμε να ανοίξουμε μια δραστηριότητα, νομίζω τα σχολεία είναι η πιο σημαντική και λόγω ασφάλειας και λόγω συνεπειών από το να μην ανοίξουν» υπογράμμισε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος ερωτηθείς εάν μπορεί να ανατραπεί αυτή η απόφαση με βάση νέα δεδομένα, υποστήριξε πως πρέπει να έχουμε τεράστια αλλαγή στα κρούσματα για να γίνει κάτι τέτοιο ενώ ο ίδιος εκτιμά πως δεν θα την δούμε.

Δύο επιλογές

Όπως είπε ο κ.Δερμιτζάκης, αυτές οι κινήσεις του «ανοίγματος – κλεισίματος» θα είναι για πολύ καιρό έτσι διότι υπάρχουν δύο επιλογές.
«Ή θα πάμε σε ένα πάρα πολύ αυστηρό lockdown επιπέδου Μαρτίου ή θα λειτουργούμε με αυτή την λογική.
Είναι δύσκολο μια κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα γιατί δεν είναι μόνο η Ελλάδα αλλά όλες οι χώρες μαζί που το αντιμετωπίζουν.
Αυτό το «άνοιγμα – κλείσιμο» θα συνεχίζει να γίνεται μέχρι να αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα του εμβολιασμού.
«Είτε θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε είτε σκληρό lockdown Μάρτιο» τόνισε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.
«Δεν θεωρώ ότι η μεταδοτικότητα του συγκεκριμένου στελέχους είναι τόσο μεγάλη που θα μας δημιουργεί πρόβλημα αλλά επειδή υπάρχει δυναμική, μας δείχνει πόσο γρήγορα μπορεί να εξελιχθεί η μετάδοση και πόσο προσεχτικοί πρέπει να είμαστε συνολικά» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, υπογραμμίζοντας πως οι ανακοινώσεις των εταιριών είναι προσεκτικές σχετικά με το αν επηρεάζει τα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης