Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Αρχίζει σήμερα 4/1 τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca

Μ. Βρετανία: Αρχίζει σήμερα 4/1 τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca
Σε lockdown… έως την άνοιξη προσανατολίζεται η Σκοτία
Η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα εμβολιάσει πληθυσμό με το εμβόλιο της AstraZeneca θα γίνει σήμερα 4/1 η Μ. Βρετανία, η οποία για άλλη μια φορά πρωτοστατεί στους εμβολιασμούς.
Σημειώνεται πως η Μ. Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε και χορήγησε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, το οποίο εκτιμάται ότι έχει δοθεί σε 1 εκατομμύριο Βρετανούς.
Όπως έχει γίνει γνωστό, έξι νοσοκομεία στην Αγγλία θα χορηγήσουν τις πρώτες δόσεις από τις περίπου 530.000 που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Μ. Βρετανία.
Η εκστρατεία εμβολιασμού θα επεκταθεί τις επόμενες ημέρες και σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα, με την κυβέρνηση να ελπίζει ότι θα μπορέσει να χορηγήσει δεκάδες εκατομμύρια δόσεις μέσα σε μερικούς μήνες.
«Είναι ένα σημείο καμπής στη μάχη μας εναντίον αυτού του απαίσιου ιού και ελπίζω να προσφέρει νέες ελπίδες σε όλους ότι πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπ.Υγείας της Μ.Βρετανίας, Matt Hancock.
Σημειώνεται πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πιο φθηνό από αυτό της Pfizer/ BioNTech και διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου.
Η Μ. Βρετανία επιταχύνει τους εμβολιασμούς καθώς καταγράφει ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων σε ημερήσια βάση (χθες Κυριακή 3/1 κατέγραψε σχεδόν 55.000 νέες μολύνσεις, ενώ περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από covid-19) και για αυτό το λόγο αποφάσισε να χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται και όχι να δοθεί δεύτερη δόση σε όσους έχουν λάβει την πρώτη.

Σε lockdown έως την άνοιξη η Σκοτία

Η Σκοτία αναμένεται να εισέλθει πρακτικά σε νέο lockdown, το οποίο θα διαρκέσει ως την άνοιξη αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι The Times.
Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκοτίας Nicola Sturgeon έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου για να εξεταστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού ενώ ζήτησε να συγκληθεί το σκοτσέζικο κοινοβούλιο.
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson διαμορφώνει την πολιτική υγείας για την Αγγλία, ενώ οι κανονισμοί στη Σκοτία, στη Βόρεια Ιρλανδία και στην Ουαλία ορίζονται από τις τοπικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης