Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varank (Τουρκία): Πολιτικά κίνητρα είχε η απόφαση της Volkswagen να αποσύρει την επένδυση

Varank (Τουρκία): Πολιτικά κίνητρα είχε η απόφαση της  Volkswagen να αποσύρει την επένδυση
Γνωρίζoυμε ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν ήθελαν αυτήν την επένδυση στην Τουρκία πολιτικά», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας
Η απόφαση της Volkswagen να αποσύρει επενδύσεις από την Τουρκία έχει πολιτικά κίνητρα, όπως δήλωσε την Κυριακή (3 Ιανουαρίου 2021) ο υπουργός Βιομηχανίας της χώρας, Mustafa Varank.
«Γνωρίζoυμε ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν ήθελαν αυτήν την επένδυση στην Τουρκία πολιτικά», σημείωσε.
Ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, επικαλέστηκε την τρέχουσα πανδημία για την απόφασή τους.

Η ακύρωση της επένδυσης

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ίδρυσε μία εταιρεία στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2019 με κεφάλαιο 164,5 εκατομμύρια δολάρια για το σχεδιασμό, την παραγωγή, τη συναρμολόγηση, την πώληση, την εισαγωγή και την εξαγωγή αυτοκινήτων, φορτηγών και όλων των ειδών οχημάτων με κινητήρα.
Ωστόσο, υπέβαλε αίτηση για εκκαθάριση τον  Δεκέμβριο 2020.

Απόφαση με πολιτικά κίνητρα

Ο Varank είπε ότι οι ξένοι εταίροι, τα συνδικάτα και οι τοπικές κυβερνήσεις επηρεάζουν το διοικητικό συμβούλιο των παγκόσμιων εταιρειών και αυτές λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις με γνώμονα και πολιτικές πτυχές, αναφέρει το Anadolu.
Είπε επίσης ότι ο Diess έγραψε πως η Volkswagen βλέπει την Τουρκία ως σημαντική χώρα και αυτοί που επενδύουν στην Τουρκία θα κερδίσουν.
Ο Varank υπενθύμισε ότι ο Diess επισκέφτηκε δύο φορές την Τουρκία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Erdogan χωρίς αίτημα της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης