Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η έκθεση Πισσαρίδη είναι «μοντέλο Μνημονίου» στα χνάρια του ΔΝΤ

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η έκθεση Πισσαρίδη είναι «μοντέλο Μνημονίου» στα χνάρια του ΔΝΤ
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα σχέδιο που μπορεί να εγγυηθεί την συλλογική ευημερία και την κοινωνική ασφάλεια
Σκληρή κριτική για την έκθεση Πισσαρίδη ασκεί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλος την οποία χαρακτηρίζει «μοντέλο Μνημονίων».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Δημοκρατία  υποστηρίζει ότι «το σχέδιο Πισσαρίδη δεν θυμίζει απλώς το μοντέλο των Μνημονίων, είναι το μοντέλο Μνημονίων. Μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας και της επικουρικής ασφάλισης, εκκαθάριση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν και εξακολουθεί να είναι η συνταγή του ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, την οποία αντιγράφει η έκθεση Πισσαρίδη χωρίς να κομίζει τίποτα το καινούριο».
Η λογική της είναι ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί για να δημιουργηθούν επενδυτικά κίνητρα, να κλείσουν μικρές επιχειρήσεις ώστε να επιτευχθούν νέοι όροι συσσώρευσης υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Κλασική αποτυχημένη συνταγή των Μνημονίων. Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα σχέδιο για την στήριξη της εργασίας, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση στην καινοτομία αλλά και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα της δημόσιας υγείας, σχέδιο που μπορεί να εγγυηθεί την συλλογική ευημερία και την κοινωνική ασφάλεια».

Λάθη και παραλείψεις στους εμβολιασμούς

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολιασμών ο κ. Τζανακόπουλος, υπογραμμίζει τα προβλήματα που αναδεικνύονται από την οργάνωση των εμβολιασμών κατά του covid.
«Νομίζω ότι δεν έχουμε να κάνουμε εδώ με λάθη και παραλείψεις αλλά με την αποτυχία ενός συνολικού μοντέλου διακυβέρνησης και κοινωνικής οργάνωσης που εφαρμόζεται από μια κυβέρνηση αλαζονική, εξουσιομανή, ανήθικη και διεφθαρμένη» υποστηρίζει.
«Το πρόσφατο αίσχος με τους εμβολιασμούς υπουργών, γενικών γραμματέων, διευθυντών υπουργικών γραφείων και άλλων κυβερνητικών παρατρεχάμενων που στέρησαν τα εμβόλια από τους μαχητές της πρώτης γραμμής δείχνει ακριβώς αυτό: τον ηθικό εκφυλισμό του καθεστώτος Μητσοτάκη που δεν έχει σχέση με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη Δημόσια Υγεία

Σε σχέση τώρα με τις συνολικές ευθύνες της κυβέρνησης θα σας πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  από την πρώτη στιγμή τις αναδεικνύει: από την άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΕΣΥ και την έλλειψη ΜΕΘ παρά τα κυβερνητικά ψέματα - 80 στους 100 ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους από τον ιό δεν έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών, οι εφημερίες παραμένουν απλήρωτες, ένα χάος επικρατεί στα νοσοκομεία με ευθύνη της κυβέρνησης – μέχρι την άρνηση για μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ, τις ευθύνες για τον τραγέλαφο με το άνοιγμα του τουρισμού, τις διπλές καταγραφές κρουσμάτων που εσείς αναδείξατε, την άθλια κατάσταση των ΜΜΜ και πόσα άλλα» επισημαίνει.
«Όμως το θέμα είναι εδώ ότι η κυβέρνηση έχει φροντίσει να ταΐσει τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ώστε εξασφαλίσει ακριβώς την συγκάλυψη του εγκλήματος που τελείται κατά της ελληνικής κοινωνίας. Από τη λίστα Πέτσα των 20 εκατομμυρίων, στη λίστα Κικίλια των 18,5 εκ. και πολλά άλλα. Όμως  πραγματικότητα δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ καιρό. Οι συνέπειες, τα αποτελέσματα του εγκλήματος είναι πλέον ορατά. Και η κοινωνία θα αναζητήσει σύντομα ευθύνες όπως και μια εναλλακτική πρόταση για ένα νέο ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των μισθών των γιατρών και των νοσηλευτών, ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων. Θα αναζητήσει δηλαδή την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» τονίζει.

Για τα εθνικά θέματα

«Φαίνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών έχει τουλάχιστον συνείδηση των λανθασμένων κινήσεων Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική και άδειασε στην ουσία τόσο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που έλεγε ότι «ο Μητσοτάκης δεν θα γυρίσει από τη σύνοδο χωρίς κυρώσεις που να δαγκώνουν», όσο φυσικά και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που επέστρεψε ηττημένος και ντροπιασμένος» λέει  ο κ. Τζανακόπουλος.
«Το εύκολο είναι βεβαίως να ρίξει κανείς την ευθύνη στην ΕΕ, ξέρουμε όμως καλά ότι η στάση της ΕΕ επανακαθορίζεται και από τη στάση της Ελλάδας. Αυτό ακριβώς επισημαίνουμε εδώ και ενάμιση χρόνο στην κυβέρνηση, ότι δηλαδή θα πρέπει να εργαστεί για μια πιο ενεργητική στάση της ΕΕ, και τούτο μπορεί να συμβεί μόνο με διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες που ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανος να πάρει. Αντίθετα πορεύεται με μια ασύγγνωστη παθητικότητα και θεωρεί ότι θα διαχειριστεί τις συνέπειες της πολιτικής του με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα εσωτερικά. Αυτή η κοντόφθαλμη και αλαζονική τακτική έχει όμως ήδη καταρρεύσει μαζί με το δόγμα του προβλέψιμου συμμάχου. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι ακριβώς αυτή η λογική του κατευνασμού».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης