Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία - κορωνοϊός: Άνοιγμα συνόρων - Αίρεται η απαγόρευση των διεθνών πτήσεων

Σαουδική Αραβία - κορωνοϊός: Άνοιγμα συνόρων - Αίρεται η απαγόρευση των διεθνών πτήσεων
Η απαγόρευση όλων των διεθνών πτήσεων και της εισόδου από τις χερσαίες και τις θαλάσσιες οδούς αίρεται
Ανοίγει και πάλι η Σαουδική Αραβία τα σύνορά της και αίρονται οι απαγορεύσεις των διεθνών πτήσεων μετά από μια αναστολή δύο εβδομάδων λόγω της εμφάνισης ενός μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού στη Βρετανία και άλλες χώρες.
«Η απαγόρευση όλων των διεθνών πτήσεων και της εισόδου στο βασίλειο από τις χερσαίες και τις θαλάσσιες οδούς αίρεται από σήμερα», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το πρακτορείο SPA.

Περιορισμοί για ταξιδιώτες


Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία διατηρεί σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και «όποια χώρα στην οποία έχει εξαπλωθεί το νέο στέλεχος του κορωνοϊού».
Οι αλλοδαποί που εισέρχονται στη Σαουδική Αραβία από αυτές τις  χώρες θα πρέπει να παραμένουν «τουλάχιστον 14 ημέρες» εκτός σαουδαραβικού εδάφους και θα μπορούν να εισέρχονται μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ κορωνοϊού.
Παράλληλα, οι Σαουδάραβες πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται απευθείας στο βασίλειο, όμως θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα 14 ημέρες και θα υποβάλλονται σε δύο μοριακά τεστ, το ένα μόλις φτάσουν στη χώρα και το άλλο μετά την ολοκλήρωση της περιόδου της καραντίνας.
Σημειώνεται ότι το Ριάντ είχε αναστείλει στις 20 Δεκεμβρίου όλες τις διεθνείς πτήσεις προς τη χώρα, καθώς  και την πρόσβαση σε αυτή μέσω της χερσαίας ή της θαλάσσιας οδού.
Αντίστοιχα μέτρα είχαν λάβει και άλλες χώρες του Κόλπου, όπως το Ομάν και το Κουβέιτ, τα οποία ήραν τις τελευταίες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊου, που θεωρείται πιο μεταδοτικό, εντοπίστηκε στη Βρετανία τον Δεκέμβριο, εξέλιξη που οδήγησε κάποιες χώρες σε όλο τον κόσμο να απαγορεύσουν τις πτήσεις από αυτή τη χώρα, καθώς και από άλλες.

Εμβολιασμοί

Στο μεταξύ,η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου μια μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19, αφού προηγουμένως ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
Σημειώνεται ότι στη Σαουδική Αραβία έχουν καταγραφεί περίπου 363.000 κρούσματα και πάνω από 6.200 θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης