Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία – κορωνοϊος: Πράσινο φως σε δύο εμβόλια - Περιορισμένη χρήση σε έκτακτες καταστάσεις

Ινδία – κορωνοϊος: Πράσινο φως σε δύο εμβόλια - Περιορισμένη χρήση σε έκτακτες καταστάσεις
«Τα εμβόλια αυτά είναι 100% ασφαλή», ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής της ρυθμιστικής αρχής, ο V.G. Somani
Το «πράσινο φως» για χρήση στην Ινδία έλαβαν δύο εμβόλια κατά της covid-19, αυτό που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca και ένα άλλο της ινδικής φαρμακευτικής εταιρείας Bharat Biotech, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 3/1 η ινδική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων.
Με τους εμβολιασμούς να αναμένεται να ξεκινήσουν στη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα παγκοσμίως μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τα δύο αυτά εμβόλια «εγκρίθηκαν για περιορισμένη χρήση σε έκτακτες καταστάσεις», όπως ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής της ρυθμιστικής αρχής, ο V.G. Somani.
Πρόσθεσε ότι η  γενική αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca ήταν 70,42%, ενώ αυτό της Bharat Biotech, με την ονομασία COVAXIN, ήταν «ασφαλές και προσφέρει ισχυρή ανοσολογική αντίδραση».

Τα εμβόλια

Σύμφωνα με τον V.G. Somani, το εμβόλιο της Bharat Biotech εγκρίθηκε «για το κοινό καλό ως μία επιπλέον προφύλαξη, υπό καθεστώς κλινικής δοκιμής, προκειμένου να έχουμε περισσότερες επιλογές για τον εμβολιασμό, κυρίως σε περίπτωση μολύνσεων από μεταλλάξεις του ιού».
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «τα εμβόλια αυτά είναι 100% ασφαλή» και πως παρατηρήθηκαν κάποιες παρενέργειες όπως «λίγος πυρετός, πόνοι και αλλεργίες, που είναι κοινές σε όλα τα εμβόλια».
Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca παράγεται τοπικά από το Serum Institute της Ινδίας, τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων παγκοσμίως, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα παράγει 50 - 60 εκατομμύρια δόσεις του εν λόγω εμβολίου κάθε μήνα.
Πάντως, και τα δύο εμβόλια διατηρούνται σε θερμοκρασία 2 με 8 βαθμών Κελσίου και  θα χορηγούνται σε δύο δόσεις.
Ο Ινδός πρωθυπουργός, Narendra Modi, εκτίμησε ότι η έγκριση των δύο εμβολίων αποτελεί «σημαντική καμπή για την ενίσχυση του μαχητικού πνεύματος» και ότι «θα ενισχύσει την πορεία προς ένα έθνος πιο υγιές και απαλλαγμένο από την covid-19».
Σημειώνεται στην Ινδία των 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων, έχουν καταγραφεί πάνω από 10,3 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 150.000 θάνατοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης