Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Τη Δευτέρα 4/1 θα συζητήσουμε το θέμα των σχολείων – Το άνοιγμα να γίνει με ασφάλεια

Γώγος: Τη Δευτέρα 4/1 θα συζητήσουμε το θέμα των σχολείων – Το άνοιγμα να γίνει με ασφάλεια
Oσο πορευόμαστε προς την κανονικότητα θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, τόνισε ο Χ. Γώγος
Κρίσιμη θα είναι η αυριανή ημέρα (4/1), καθώς «θα δούμε τα δεδομένα και θα συζητήσουμε το θέμα των σχολείων», ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.
Ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως ήταν σημαντική η συζήτηση που είχαν στην επιτροπή για τα σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα, όλα τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων, ιδιαίτερα για τα δημοτικά.
Ωστόσο, όπως είπε, ανέβαλαν την οριστική απόφαση για αυτή την εβδομάδα ώστε να έχουν και τα πιο πρόσφατα δεδομένα.
Ξεκαθάρισε ότι «τo άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια».

Να τηρούνται τα μέτρα

Σε σημαντικό βαθμό θα συμβάλλει η αύξηση των περιοριστικών μέτρων, ώστε να εξισορροπήσει οποιοδήποτε αρνητικό αντίκτυπο των εορτών, σημείωσε ο κ. Γώγος.
Χαρακτήρισε αρκετά καλή τη συμμόρφωση του κόσμου, σημειώνοντας πως δεν είδαμε αυτά που έγιναν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Αφού ανέφερε ότι  κανείς δεν υιοθέτει την τακτική του ακορντεόν σε ό,τι αφορά τις δραστηριοτητες, τόνισε πως όσο πορευόμαστε προς την κανονικότητα θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, με στόχο να φτάσουμε στο 70% του εμβολιασμού στον πληθυσμό και να κτίσουμε τείχος ανοσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης