Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας: Φόβοι για διασπορά - Δεν είναι δεδομένος ο εφοδιασμός σε εμβόλια

Σύψας: Φόβοι για διασπορά - Δεν είναι δεδομένος ο εφοδιασμός σε εμβόλια
"Μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου θα είμαστε στον ύψιστο συναγερμό, ειδικά στην Αττική.", ανέφερε ο Ν. Σύψας
«Δεν είναι δεδομένος ο εφοδιασμός σε εμβόλια», σύμφωνα με τον  καθηγητή Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκο Σύψα.
Ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι «η Ευρώπη καθυστέρησε τον εφοδιασμό γιατί ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες».
Ακόμη, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «δέκα μέρες μετά την Πρωτοχρονιά θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται στην Ελλάδα και ιδίως τι γίνεται στην Αττική.
Δυστυχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν ραγδαία και οι επιδημικές εκρήξεις συμβαίνουν σε μια εβδομάδα δεν μας προειδοποιούν».  

Φόβοι για τεράστια διασπορά το τελευταίο 15νθήμερο

«Φοβόμαστε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες υπήρξε μια τεράστια διασπορά στην ελληνική κοινωνία.
Και ιδίως φοβόμαστε τι γίνεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής», είπε χαρακτηριστικά.
«Φοβόμαστε λοιπόν τις επόμενες ήμερες τι θα δούμε στα μέσα Ιανουαρίου, αν όντως έχει υπάρξει μεγάλη διασπορά υπάρχει κίνδυνος επιδημικής έκρηξης και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα την αντιμετωπίσουμε», συμπλήρωσε.
Αφού υπενθύμισε ότι «στη Βρετάνια και στις ΗΠΑ έχουμε ήδη επιδημικές εκρήξεις.
Στις ΗΠΑ είναι κάθε μέρα σα να πέφτουν 4 με 5 αεροπλάνα γεμάτα με επιβάτες, δε θέλουμε να δούμε την κατάσταση αυτή,  ξέρουμε τη ζημιά στην οικονομία την κοινωνία την ψυχολογία του κόσμου, αλλά ο αντίπαλος είναι υπέρτερος και δεν κινδυνεύουμε με ήττα αλλά με συντριβή»,  εξήγησε ότι οι επιδημικές εκρήξεις εμφανίζονται 2 εβδομάδες μετά τη διασπορά.
Έτσι, όπως είπε, «μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου θα είμαστε στον ύψιστο συναγερμό, ειδικά στην Αττική.
Θα επιλέξουμε υγεία ή θα επιλέξουμε οικονομία».
Σημείωσε ότι «τα μέτρα δημιουργούν ανάχωμα κι είναι μια προληπτική κίνηση σωστή κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση».
Επίσης, ο κ. Σύψας ξεκαθάρισε ότι «θα φοράμε μάσκες μέχρι να κάνουμε το τείχος ανοσίας στο 70% του πληθυσμού, ακόμα και αν εμβολιαστούμε τότε θα φορούμε μάσκες, εξαρτάται από την προσέλευση του κόσμου και τον εφοδιασμό με εμβόλια, τίποτε από τα δύο δεν είναι δεδομένο».
Στόχος, όπως επεσήμανε, είναι να δημιουργήσουμε ένα τείχος εντός του έτους, έστω το φθινόπωρο ή το χειμώνα.
«Είμαστε στα τελευταία 30 μέτρα της πανδημίας τα πιο δύσκολα», υπογράμμισε και προειδοποίησε ότι «Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες, θα είναι το βαθύ σκοτάδι πριν το φως».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης